Σούπερ Λιγκ 1: Έκαναν επίδειξη ισχύος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ 1: Έκαναν επίδειξη ισχύος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με 0-4 και ο Ολυμπιακός με 0-3 πέρασαν από Ιωάννινα και Περιστέρι

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν τρελό φορτηγό, ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τον φετινό τίτλο, καθώς πέρασε και από το Περιστέρι επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου, ενώ στους «Ζωσιμάδες» ένας μεταμορφωμένος αγωνιστικά ΠΑΟΚ σκόρπισε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, παίρνοντας και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας στην Τούμπα.

Τέλος, στη Λαμία, η τοπική ομάδα και ο Βόλος διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-0 και τους γηπεδούχους να φέρνουν τελικά το παιχνίδι στα ίσα (2-2). Η 14η αγωνιστική αναδεικνύεται μέχρι στιγμής και αρκετά παραγωγική, καθώς στα τέσσερα ματς που έχουν ήδη γίνει έχουν σημειωθεί 12 γκολ.

Στο Περιστέρι, ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 3-0 επί του Ατρομήτου, που παράλληλα ήταν η ένατη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Μαροκινός σημείωσε χατ τρικ και ήταν αυτός που έβγαλε την ομάδα του από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν για 38 λεπτά. Στο σημείο αυτό, ο Αγκιμπού κέρδισε πέναλτι από τον Παπαδόπουλο και ο Ελ Αραμπί με εκτέλεση α λα Πανένκα έκανε το 1-0.

Ο ίδιος πέτυχε με πλασέ το 2-0 στο 50ό λεπτό, ενώ το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 62ο λεπτό, πάλι από το σημείο του πέναλτι, με τον Ελ Αραμπί να νικάει ξανά τον Πίριτς.

Στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να βγει μια και καλή από την περίοδο της αμφισβήτησης. Με πρωταγωνιστή τον Κούρτιτς, που σκόραρε δύο φορές και έφτασε συνολικά τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα, ο «Δικέφαλος» πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του και ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας πιο πίσω τους γηπεδούχους, οι οποίοι με αυτό το 4-0 γνώρισαν την πιο βαριά φετινή τους ήττα.

Ο Σλοβένος βρήκε δίχτυα στο 31΄ με πέναλτι και στο 63΄ με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, ενώ Αουγκούστο (68΄) και Ακπομ (89΄) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Πλούσιο θέαμα και σασπένς, με τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Βόλο (2-2).

Τέλος, στη Λαμία, το ματς τα είχε όλα εκτός από νικητή. Ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, με τον Φαν Βέερτ να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ φέτος (32΄, 54΄) και να φτάνει τα οκτώ συνολικά, όμως η τοπική ομάδα έκανε την ολική επαναφορά μέσα σε τρία λεπτά, βρίσκοντας δίχτυα με πέναλτι του Αραμπούλι στο 59΄ και κεφαλιά του Μπεχαράνο στο 62΄.  

Αυλαία σήμερα

Η 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 ολοκληρώνεται σήμερα σε δύο γήπεδα. Στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 17.00 τον Αρη. Το κοινό και των δύο είναι ότι προέρχονται από ήττες και μάλιστα από την ίδια ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι (18 β.) τον αντιμετώπισαν στις 4 του μηνός, καθώς αναβλήθηκε η προηγούμενη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της Ριζούπολης, ενώ οι «κίτρινοι» (17 β.) μόλις την περασμένη Κυριακή στο «Καραϊσκάκη».

Λίγο αργότερα, στις 19.30, ο Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ. Η ομάδα της Νεάπολης έχει «χτίσει» ένα μικρό αήττητο σερί, καθώς προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ (3-2) και την ισοπαλία στο Αγρίνιο (2-2 με τον Παναιτωλικό).

Από την άλλη, για την Ενωση, το διπλό αποτελεί μονόδρομο, καθώς άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη και είδε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό να αυξάνεται στους 11 βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να έχουν ένα ματς περισσότερο.  

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 38, ΑΕΚ 27*, ΠΑΟΚ 25, ΠΑΣ Γιάννινα 22, Παναθηναϊκός 20*, ΟΦΗ 18**, Αρης 17*, Αστέρας Τριπ. 17, Βόλος 15, Ιωνικός 14*, Παναιτωλικός 12, Λαμία 11, Ατρόμητος 9, Απόλλων 7**. (* Eχουν έναν αγώνα λιγότερο – ** Εχουν δύο αγώνες λιγότερους.) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή