Τσιτσιπάς: Ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό

Τσιτσιπάς: Ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται σήμερα το πρωί (10.30 ώρα Ελλάδας) να «παλέψει» για μια ακόμα υπέρβαση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε και οι κατάρες για να ξορκίζονται. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται σήμερα το πρωί (10.30 ώρα Ελλάδας) να «παλέψει» για μια ακόμα υπέρβαση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν. Απέναντί του θα έχει τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στον κόσμο και κάτοχο του US Open της προηγούμενης χρονιάς), ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» του Ελληνα τενίστα, καθώς τον έχει κερδίσει στις έξι από τις οκτώ φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι. Ο Τσιτσιπάς αναζητάει τη ρεβάνς από την ήττα του στον περυσινό ημιτελικό της Μελβούρνης, όπου ο Ρώσος είχε νικήσει με 3-0 (6-4, 6-2, 7-5), με τον Ελληνα τενίστα να είναι πάντως αυτός που είχε πανηγυρίσει στο τελευταίο τους «ραντεβού», καθώς είχε επικρατήσει με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) στον προημιτελικό του περυσινού Roland Garros. Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι δεν είχαν στο παρελθόν και τις καλύτερες σχέσεις και δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για το αν έχει επαφές με τον Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στις 10.30 π.μ. τον «κακό δαίμονά του», Ντανίλ Μεντβέντεφ.

«Η σχέση μας είναι καλή. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο στο γήπεδο. Αλλωστε, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο», απάντησε ο Τσιτσιπάς, μη θέλοντας να γυρίσει τον χρόνο πίσω και στο 2018, όταν παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον σημερινό αντίπαλό του. Ηταν κατά τη διάρκεια αγώνα τους στο Μαϊάμι, όταν ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι ο Τσιτσιπάς τον έβρισε στα ρωσικά. Μάλιστα σήκωσε αμέσως το… γάντι και απάντησε ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ κινήθηκε προς το μέρος του με τους δύο αθλητές να ανταλλάσσουν αρκετά… γαλλικά πριν σβήσει τελικά η φωτιά. Από τότε βέβαια έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, με τον Μεντβέντεφ να έχει ήδη έναν τίτλο Grand Slam στην κατοχή του, ενώ ο Τσιτσιπάς είναι ήδη μια φορά φιναλίστ.

Εκτός πάντως από τον Μεντβέντεφ, ο Ελληνας τενίστας θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον δικό του κακό εαυτό στους ημιτελικούς των μεγάλων τουρνουά, καθώς σε τέσσερις παρουσίες, δύο στο Roland Garros και ισάριθμες στη Μελβούρνη, μετράει μία νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή