Australian Open: Ελληνίδα διαιτητής επιβεβαίωσε το coaching στον Στέφανο Τσιτσιπά (βίντεο)

Australian Open: Ελληνίδα διαιτητής επιβεβαίωσε το coaching στον Στέφανο Τσιτσιπά (βίντεο)

Πώς η διεθνής διαιτητής επιβεβαίωσε ότι υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον πατέρα του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Ελληνίδα διεθνής διαιτητής του τένις και κάτοικος Μελβούρνης επιβεβαίωσε το coaching, με το οποίο χρέωσε ο διαιτητής τον Στέφανο Τσιτσιπά, κατά τη διάρκεια του 4ου σετ, στον ημιτελικό του Australian Open, καθώς οι κανονισμοί της ATP απαγορεύουν την ώρα του παιχνιδιού οι προπονητές να καθοδηγούν τους παίκτες τους. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο υπεύθυνος διεξαγωγής του αγώνα ζήτησε από την Εύα Ασδεράκη να πλησιάσει το σημείο όπου καθόταν ο πατέρας του Έλληνα αθλητή, Απόστολος Τσιτσιπάς, για να επιβεβαιώσει εάν υπάρχει coaching.

Η διεθνής διαιτητής επιβεβαίωσε ότι υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον πατέρα του και έτσι ο διαιτητής έκανε την παρατήρηση.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Έλληνας τενίστας ρωτήθηκε για το ξέσπασμα του Μεντβέντεφ και απάντησε: «Σίγουρα έχει πλάκα. Δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, άλλωστε δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος».

Επίσης, επεσήμανε ότι δεν δέχεται οδηγίες από τον πατέρα του: «Δεν ήταν coaching. Με είδατε τις προάλλες να χάνω το σκορ στα ματς μου. Δεν ακούω τίποτα όταν παίζω, είναι αδύνατον. Με τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις τρομερή ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τον προπονητή σου».

«Έχω συνηθίσει. Με έχουν στο στόχαστρο εδώ και καιρό. Έχω πάρει προειδοποιήσεις στο παρελθόν και οι διαιτητές προσέχουν το box μου, ποτέ δεν προσέχουν το box του αντιπάλου. Είμαι θύμα εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν ακούω τίποτα όταν παίζω. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να διαβάσω το παιχνίδι πριν τον πόντο. Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω. Στην προπόνηση μπορεί».

Το ξέσπασμα του Μεντβέντεφ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή