«Αν σου πουν ότι κάτι είναι αδύνατον, σκέψου τον Ράφα»

«Αν σου πουν ότι κάτι είναι αδύνατον, σκέψου τον Ράφα»

Υμνοι του διεθνούς Τύπου για τον «εξωγήινο» Ραφαέλ Ναδάλ μετά την κατάκτηση του 21ου του γκραν σλαμ.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν σου πουν ότι κάτι είναι αδύνατον, σκέψου τον Ράφα», έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η ισπανική εφημερίδα «Μάρκα», αλλά ακόμη και αυτός ο τίτλος δείχνει να μην αντικατοπτρίζει το μέγεθος της επιτυχίας του Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος κατέκτησε το Αυστραλιανό Οπεν και έγινε ο πρώτος τενίστας με 21 τρόπαια από γκραν σλαμ. Ισως ο χαρακτηρισμός της Equipe, που αποκαλεί «εξωγήινο» τον «ματαντόρ του τένις», να σκιαγραφεί καλύτερα τη δυσκολία του επιτεύγματος του 35χρονου απέναντι στον 25χρονο φορμαρισμένο και φιλόδοξο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών, ο Ράφα Ναδάλ προσπαθούσε να ικανοποιήσει τους δύο θείους του και… ισορροπούσε ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και τένις. Η κατάκτηση ενός περιφερειακού πρωταθλήματος τένις, όμως, έγειρε τη ζυγαριά υπέρ του τενίστα θείου Τόνι και άφησε στο περιθώριο τον θείο Μιγκέλ, παλαιό ποδοσφαιριστή σε Μπαρτσελόνα και Μαγιόρκα. Ο Ναδάλ ήταν επαγγελματίας τενίστας στα 15 και πριν φτάσει στα 16 έγινε ο 9ος τενίστας στην ιστορία που κατέκτησε τίτλο σε ΑΤΡ σε αυτή την ηλικία.   

Γεννήθηκε στο, διάσημο για το αξιοθέατο Σπηλιά του Δράκου, Μανακόρ των Βαλεαρίδων Νήσων. Δράκος και ο ίδιος στο παιχνίδι του, το απέδειξε το 2004 όταν νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ χωρίς να χάσει σετ κι ας ήταν τραυματισμένος. Την επόμενη χρονιά, στα 19, άνοιξε… λογαριασμό στα τρόπαια από γκραν σλαμ με την πρωτιά στο Ρολάν Γκαρός, ενώ πριν φτάσει τα 24 είχε και τα τέσσερα στη συλλογή του.  

Ο μοναδικός τενίστας που έχει βρεθεί στην κορυφή του κόσμου σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες επικράτησε με 3-2 του Μεντβέντεφ και έφτασε τα 21 τρόπαια από Major τουρνουά. Και ας είχε νοσήσει πριν από ενάμιση μήνα με COVID-19. Σε λίγους μήνες θα διεξαχθεί στο Παρίσι το αγαπημένο τουρνουά, το Ρολάν Γκαρός. Κι εκεί θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία. Και ας τον πονέσουν και πάλι τα πόδια από την υπερπροσπάθεια.                   

• Σταθεροί στις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη έμειναν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη. Ο Τσιτσιπάς είναι 4ος στον κόσμο και η Σάκκαρη 8η. Στην πρώτη θέση, στους άνδρες, βρίσκεται ο Τζόκοβιτς και στις γυναίκες η Ασλεϊ Μπάρτι, η οποία στον τελικό των γυναικών επικράτησε της Αμερικανίδας Ντανιέλ Κόλινς με 6-3, 7-6 (2) και η Αυστραλία απέκτησε και πάλι τροπαιούχο στις γυναίκες ύστερα από το 1978.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT