Απάντηση στο αίμα με μπάλα

Η Σούπερ Λιγκ 1 έστειλε δυνατό μήνυμα κατά της βίας μέσα από το ποδόσφαιρο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Αρη στις καθυστερήσεις με 2-1 επί της ΑΕΚ, στη σκιά της άνανδρης δολοφονίας του Αλκη Καμπανού, η ανατροπή του ΟΦΗ και το 3-2 επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως φωνάζει δικαιολογημένα για τις αποφάσεις του διαιτητή Καραντώνη που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στο «Γεντί Κουλέ», αλλά και η επικράτηση του Αστέρα με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη, που του δίνει προβάδισμα στη μάχη της «6άδας», ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη χθεσινή εμβόλιμη 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Για τον Αλκη

Το κλίμα στο ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ ήταν βαρύ για τους παίκτες και των δύο ομάδων, καθώς όλα κινήθηκαν γύρω από τον τραγικό χαμό του 19χρονου Αλκη. Για τον Αρη, πάντως, αυτό το 2-1 επί της «Ενωσης» ίσως και να είναι από τις πιο ξεχωριστές νίκες της ιστορίας του. Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με πανέμορφο γκολ του Εντιαγέ στο 44ο λεπτό, για να απαντήσει με ανάλογο πανέμορφο τέρμα ο Αραούχο στο 85΄. Το τρίποντο στους γηπεδούχους χάρισε τελικά ο Σάκιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Απάντηση στο αίμα με μπάλα-1
 Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Καραντώνη στο Ηράκλειο. (INTIMENEWS)

Ανατροπή

Νίκη του Αρη επί της ΑΕΚ με 2-1 και του ΟΦΗ επί του ΠΑΟ με 3-2 – Πολλά τα παράπονα των «πρασίνων» από τη διαιτησία.

Στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη νίκη-ανατροπή με 3-2 επί του Παναθηναϊκού, όμως εδώ αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Καραντώνης. Οι «πράσινοι» φωνάζουν κυρίως για την αποβολή του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη στο 74΄, όπου ο Αργεντινός δεν φαίνεται να κάνει καν φάουλ. Μάλιστα η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν. Ασχολούμαστε ξανά με τις διατεταγμένες υπηρεσίες των Καραντώνηδων, των Τζήλων, των Φωτιάδων, οι οποίοι αλλοιώνουν τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Με την ανοχή, αν όχι τις ευλογίες, του αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ».

Το σκορ για τον Παναθηναϊκό άνοιξε στο 18΄ ο Μεγιάδο με αυτογκόλ, ενώ στο 25΄ ο Σελίμοβιτς έκανε το 1-1, σε μια φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για περίπτωση οφσάιντ του Ντουρμισάι. Στο 42΄ ο Παλάσιος έκανε το 2-1, όμως ο ΟΦΗ επέστρεψε με τα γκολ του Λουίς Φελίπε (85΄) και του Τσιλιανίδη στις καθυστερήσεις.

Ευρω…Αστέρας

Στα άλλα ματς, ο Ολυμπιακός χάρη στα γκολ των Βαλμπουενά (1΄) και Γκάρι Ροντρίγκες (4΄, 73΄) νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό (28΄ Μόρσεϊ) και παρέμεινε στο +9 από τον ΠΑΟΚ, που πέρασε από τη Ριζούπολη επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα με τα γκολ του Μουργκ στο 31΄ και του Κούρτιτς με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Στην Τρίπολη, ο Αστέρας με πρωταγωνιστή τον Ριέρα που σκόραρε στο 3΄ και το 36΄ νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ και ανέβηκε στην 4η θέση, μετρώντας μάλιστα σερί πέντε διαδοχικών νικών. Τέλος, Βόλος και Ιωνικός έμειναν στο 1-1 στο «Πανθεσσαλικό». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ορόζ στο 40ό λεπτό, ενώ ο Μάντζης ισοφάρισε στο 72΄ για την ομάδα της Νεάπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή