FIFA – UEFA: Εκτός διοργανώσεων ρωσικοί σύλλογοι και εθνική ομάδα μέχρι νεωτέρας

FIFA – UEFA: Εκτός διοργανώσεων ρωσικοί σύλλογοι και εθνική ομάδα μέχρι νεωτέρας

Η FIFA και η UEFA αποβάλλουν τους ρωσικούς συλλόγους και την εθνική ομάδα από όλες τις διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIFA και η UEFA αποβάλλουν τους ρωσικούς συλλόγους και την εθνική ομάδα της Ρωσίας από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας. Η UEFA ανακοίνωσε επίσης το τέλος της συνεργασίας της με τη ρωσική εταιρεία Gazprom.

«Οι αποφάσεις εγκρίθηκαν από το προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωσή της.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί στην Ουκρανία. Και οι δύο πρόεδροι (σ.σ. FIFA και UEFA) ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Η απόφαση των FIFA και UEFA σημαίνει ότι η Εθνική Ρωσίας μένει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η Σπάρτακ Μόσχας τίθεται εκτός Europa League.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η FIFA σχεδίαζε να αποκλείσει τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας από το διεθνές ποδόσφαιρο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία. Η FIFA βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες με την UEFA για το θέμα.

Η Ρωσία ήταν προγραμματισμένο να υποδεχθεί την Πολωνία στα play off για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 24 Μαρτίου, όμως η πολωνική ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι θα αρνηθεί να παίξει εναντίον της ρωσικής ομάδας.

Πέραν της Πολωνίας, αρκετές ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παίξουν διεθνείς αγώνες με τη Ρωσία μέχρι νεωτέρας. Η Ουαλία, η Σκωτία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Αλβανία ακολούθησαν τα βήματα της Αγγλίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας, αρνούμενες να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία σε οποιοδήποτε επίπεδο του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Μπόρις Τζόνσον: Συγχαρητήρια σε FIFA και UEFA

«Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τη διεθνή αθλητική κοινότητα ότι δεν θα ανεχθούμε τις αποτρόπαιες επιθέσεις του Πούτιν κατά της ελευθερίας. Συγχαρητήρια σε FIFA και UEFA» ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον μέσω Twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή