Εθνική ομάδα: Έχει πολλά να διορθώσει…

Εθνική ομάδα: Έχει πολλά να διορθώσει…

Ηττα της εθνικής ομάδας με 1-0 από το Μαυροβούνιο και κακή εμφάνιση

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχε συνέχεια για την εθνική μας ομάδα η καλή εμφάνιση στη Ρουμανία. Στο δεύτερο τεστ με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 1-0 από το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα και πλέον ο Ουρουγουανός τεχνικός καλείται, έπειτα από τις δοκιμές στα δύο αυτά φιλικά, να βρει τον ιδανικό κορμό ενόψει των αγώνων για το Nations League, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με τέσσερα σερί ματς και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με άλλα δύο.

Πριν από το χθεσινό φιλικό, ο Πογιέτ είχε ζητήσει από τους αντιπάλους μας να χρησιμοποιήσουν την καλύτερη ενδεκάδα τους, προκειμένου να βάλουν δύσκολα στους διεθνείς μας. Οπως φάνηκε η επιθυμία του εισακούστηκε, καθώς το Μαυροβούνιο «κατέβασε» ό,τι καλύτερο διαθέτει, όμως τη δική του καλή απόδοση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η εθνική μας ομάδα.

Σε σχέση με τη νικηφόρα (1-0 με το τέρμα του Μπουχαλάκη) αναμέτρηση της Παρασκευής στο Βουκουρέστι, ο Πογιέτ ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα (Λύρατζης, Μπακασέτας, Παυλίδης και Δουβίκας αντί των Ρότα, Μάνταλου, Γιακουμάκη και Λημνιού), χωρίς πάντως να αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία και το 4-3-3, στο οποίο θα βασιστεί και στα επίσημα ματς που ακολουθούν σε περίπου δύο μήνες.

Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα στα «κυβικά» αυτών που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας στον όμιλο του Nations League. Σφικτή στην άμυνα, σκληροτράχηλη (κάτι που φάνηκε και από τα υπερβολικά πολλά φάουλ που έγιναν και τις κίτρινες κάρτες που δόθηκαν σε φιλικό ματς) και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού η Ελλάδα, αν και είχε την μπάλα πολύ περισσότερο στην κατοχή της, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και σίγουρα αυτό προβληματίζει τον Πογιέτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την καλύτερη στιγμή της η Εθνική την είχε στις καθυστερήσεις σε σουτ του Πέλκα. Μέχρι εκείνο το σημείο η υπεροχή ήταν ανούσια, με το Μαυροβούνιο να δείχνει περισσότερο οργανωμένο και συγκεντρωμένο για το τι κυνηγούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στις καθυστερήσεις ήταν η καλύτερη στιγμή μας, με το σουτ του Πέλκα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ετσι το γκολ που πέτυχε στο 59ο λεπτό με το σουτ του Οσμαγιτς μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ήταν φυσιολογική συνέπεια της εικόνας των δύο ομάδων και μάλλον το λιγότερο που δικαιούνταν οι γηπεδούχοι, που είχαν και άλλες καλές στιγμές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά ευτυχώς για την Εθνική ο Βλαχοδήμος ήταν σε αρκετά καλή βραδιά.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (60΄ Σίπσιτς), Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ραΐτσκοβιτς, Γιάνκοβιτς (81΄ Γιάνγιτς), Οσμαγιτς (81΄ Ράκονιατς), Κρίστοβιτς (60΄ Τζούρτζεβιτς), Γιόβετιτς (46΄ Εράκοβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75΄ Κουλούρης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (60΄ Χατζηδιάκος), Μπουχαλάκης (75΄ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Δουβίκας (60΄ Μάνταλος), Παυλίδης (60΄ Γιακουμάκης), Πέλκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή