Πάλη: Χρυσό μετάλλιο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Πάλη: Χρυσό μετάλλιο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Ο 21χρονος αθλητής της ελευθέρας πάλης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε ο παλαιστής Γιώργος Κουγιουμτζίδης. Ο 21χρονος αθλητής της ελευθέρας πάλης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Είναι το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε αυτό το στυλ ύστερα από 14 χρόνια.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους. Στην Ουγγαρία κατάκτησε ακόμα μία… κορυφή και, μάλιστα, την υψηλότερη. Νίκησε στον τελικό τον Ασχραφ Ασίροβ (Αζερμπαϊτζάν) με 7-6.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έκανε τα πρώτα βήματά του στο ταπί σε ηλικία έξι ετών. Τόσο ο πατέρας του όσο και ο θείος του υπήρξαν αθλητές της πάλης και το… μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Από τη νεαρή ηλικία φάνηκε το ταλέντο του. Διακρίθηκε σε όλες τις μικρές κατηγορίες και οι άνθρωποι του χώρου πρόβλεψαν ότι θα αφήσει το… αποτύπωμά του στο άθλημα.

Ο νεαρός πρωταθλητής, πριν από δύο εβδομάδες, στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των ανθρώπων του αθλήματος και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό των νέων. Σήμερα φόρεσε στον λαιμό του και το χρυσό μετάλλιο από τους αντίστοιχους αγώνες των ανδρών και έδειξε ότι αποτελεί μία από της ελπίδες της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πάλης θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στη Βουδαπέστη. Στη διοργάνωση δεν παίρνουν μέρος παλαιστές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή