Europa League, Αταλάντα – Λειψία 0-2: «Καθάρισε» ο Ενκουνκού

Europa League, Αταλάντα – Λειψία 0-2: «Καθάρισε» ο Ενκουνκού

Με δύο γκολ του Κρίστοφερ Ενκουνκού η Λειψία επιβλήθηκε με 2-0 της Αταλάντα στην Ιταλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο γκολ του Κρίστοφερ Ενκουνκού η Λειψία επιβλήθηκε με 2-0 της Αταλάντα στην Ιταλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Οι Γερμανοί με πολύ καλή τακτική κατάφεραν να εγκλωβίσουν τα ατού της ομάδας του Γκασπερίνι και να πάρουν την πρόκριση. Στην τετράδα περιμένουν την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Μπράγκα με τη Ρέιντζερς.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες με δεδομένο ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Η Λειψία μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά με τον Αντρέ Σίλβα.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Αταλάντα ανοίγοντας το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Ενκουνκού. Ήταν το 13ο γκολ για τον παίκτη της Λειψίας στις τελευταίες 12 εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν ακόμη μία ευκαιρία με τον Ανχελίνιο. Δύο ευκαιρία με τον Κουπμάιερς ήταν αρκετές για την Αταλάντα προκειμένου να αρχίσει να κερδίζει χώρο στο γήπεδο αλλά οι Γερμανοί κράτησαν σχετικά άνετα το προβάδισμά τους στο πρώτο ημίχρονο.

Η Αταλάντα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά η εκτέλεση του Μαλινόφσκι κόντραρε στα σώματα. Ο Λάιμερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη Λειψία στο 56ο λεπτό. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μούσο, ο παίκτης των Γερμανών σούταρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας διόρθωσε το λάθος του.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Ενκουκού στο 67’ αλλά ο Μούσο απέκρουσε και πάλι. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Αταλάντα τα έπαιξε όλα για όλα για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε τον αγώνα στην παράταση.

Στο 86ο λεπτό ο τερματοφύλακας Μούσο υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ενκουνκού. Ο παίκτης της Λειψία διπλασίασε τα τέρματά του και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του μέσα στην Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή