Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Κυρίαρχος στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Κυρίαρχος στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague. 

Το ντέρμπι κρίθηκε με ένα γκολ του Αϊτόρ στο 42ο λεπτό. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 51 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Άρη που επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 70 βαθμούς.

Το ντέρμπι είχε πολλά νεύρα, ένταση και δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών. Άτυχος στάθηκε ο Ματιέ Βαλμπουενά που αποχώρησε λόγω τραυματισμού λίγα λεπτά αφότου είχε μπει ως αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη καλή στιγμή με τον Μασούρα στο 4ο λεπτό που βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι. Δύο περίπου λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ σούταρε και κέρδισε κόρνερ ενώ λίγες στιγμές αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν νέο κόρνερ μετά από σουτ του Κώτσιρα.

Στο 18’ ο Εμβιλά σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 20ο λεπτό ο Μασούρας βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν η μία την άλλη και να φτάνουν σχετικά εύκολα μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες. Στο 31’ ο Λαλά γέμισε αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Στο 42’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Αϊτόρ. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ισπανός πρόλαβε τον Λαλά και νίκησε τον Βατσλίκ με κοντινό πλασέ. Αυτό ήταν το 8ο γκολ για τον παίκτη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα βάζοντας τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Πορτογάλος έκανε τρεις ακόμη αλλαγές βάζοντας τους Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 70ο λεπτό ο Βαλμπουενά επιχείρησε του σουτ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αλεξανδρόπουλος κέρδισε τη μπάλα αλλά κλείστηκε από τον Παπασταθόπουλο και έχασε τη μπάλα εντός περιοχής. Στο 77ο λεπτό ο Αϊτόρ είδε εκτός εστίας τον Βατσλίκ, σούταρε από το ύψος της μεσαίας γραμμής με τον Τσέχο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 85’ ο Σισέ έδιωξε αποφασιστικά προ του Βιτάλ που είχε μπει στην περιοχή. Ο Ολυμιπακός απείλησε με κεφαλιά του Σισέ στις καθυστερήσεις αλλά ο Σενεγαλέζος χρεώθηκε με φάουλ. 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Παλάσιος (90+1’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος). 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (58’ Φορτούνης), Εμβιλά (59’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (59’ Βαλμπουενά, 77’ Καρβάλιο), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή