Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Ποτάμι» οι διακρίσεις

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Ποτάμι» οι διακρίσεις

Η Ελλάδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μετάλλιο και εντυπωσιακές εμφανίσεις άρχισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. Η πρώτη διάκριση ήρθε από την Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία κατέκτησε το πρώτο για τα ελληνικά χρώματα μετάλλιο σε Παγκόσμιο, καθώς ήρθε 3η στο σόλο, και συνεχίστηκε με την 5η θέση του Απόστολου Χρήστου στη γρήγορη κούρσα του τελικού των 100 μ. υπτίως. Η εθνική πόλο των γυναικών έκανε… επίδειξη δύναμης και νίκησε την Ταϊλάνδη με 28-1. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν σήμερα (20.30) την Κροατία στο όμιλο του Ντέμπρετσεν. Η εθνική της καλλιτεχνικής κολύμβησης αγωνίζεται σήμερα στον τελικό του τεχνικού του ομαδικού (17.00) όπου προκρίθηκε ως 5η.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη γράφει ιστορία στο νησί της Μαργαρίτας. Στο σόλο χάρισε στην ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση το πρώτο της μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Η 28χρονη προκρίθηκε ως 3η στον τελικό του ελευθέρου προγράμματος και αύριο θα διεκδικήσει ακόμη ένα «μενταγιόν».

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των κοριτσιών της εθνικής μας ομάδας της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε την 4η θέση στον κόσμο στον τελικό του κόμπο, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία.

«Χάλκινη» η Πλατανιώτη, που αγωνίζεται και σε έναν ακόμη τελικό – 4η στο κόμπο η Εθνική – 5ος ο Χρήστου.

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό των 100 μ. υπτίως και εκεί πήρε μέρος στην καλύτερη κούρσα όλων των εποχών, αφού τρεις κολυμβητές κατέβηκαν κάτω από τα 52 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο Τόμας Τσεκόν από την Ιταλία πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με 51.60. Ο πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε την προσπάθεια με την 5η θέση (52.57). «Η κούρσα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Στα τελευταία μέτρα ένιωσα να ξέμεινα από δυνάμεις», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα.

Για την Αννα Ντουντουνάκη η 9η θέση τείνει να μετατραπεί σε… εφιάλτης. Η «πεταλούδα» της ελληνικής κολύμβησης έχασε για δύο δευτερόλεπτα την πρόκριση στον τελικό των 100 μ. του αγαπημένου της στυλ. Η Νόρα Δράκου ήρθε 20ή στα 100 μ. υπτ.(1.01.59), η Μαρίλεια Δρασίδου 35η στα 100 μ. προσθ. (1.11.00), ο Αρκάδιος Ασπουγαλής 19ος στα 50 μ. προσθ. (27..88) και ο Δημήτρης Μάρκος 29ος στα 200 μ. ελευθ. (1.48.72) και 16ος στα 800 μ. ελευθ. (8.00.08). Οι αγώνες κολύμβησης συνεχίζονται και σήμερα με ελληνικές συμμετοχές.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών συνέτριψε στον πρώτο της αγώνα την Ταϊλάνδη. Πρώτη σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η Ξενάκη με πέντε τέρματα. Στην επόμενη αναμέτρηση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Η εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει σήμερα την ισχυρή Κροατία, στην πρώτη της αναμέτρηση για τη διοργάνωση. «Είναι οι πρώτοι μεγάλοι αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πάντα μια σπουδαία διοργάνωση. Υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα. Εχουμε, λοιπόν, τρία σημαντικά παιχνίδια, με πιο δύσκολο το πρώτο και θέλουμε να δούμε εκεί σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και σε ποια θέση θα βρεθούμε ώστε να καθοριστεί η συνέχεια. Πάμε με αυτοπεποίθηση, αλλά και ταπεινότητα και θα κάνουμε την καλύτερή μας προσπάθεια για να φέρουμε μια νέα διάκριση. Είχαμε λίγο καιρό για προετοιμασία, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είναι μεγάλη μου τιμή που πάω σε τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής, Θοδωρής Βλάχος, και ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης πρόσθεσε: «Προερχόμαστε από μια σημαντική επιτυχία, πέρυσι, και στόχος μας είναι πάντα πλέον οι ψηλές θέσεις. Είμαστε μια ανανεωμένη ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα να διεκδικήσουμε κάτι μεγάλο και σε αυτήν τη διοργάνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT