Ο Β. Μαρινάκης νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ 1

Ο Β. Μαρινάκης νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ 1

Με μια μεγάλη ανατροπή δεδομένων της τελευταίας στιγμής, η Σούπερ Λιγκ 1 έχει από χθες νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ύστερα από 12 χρόνια (2010-2011) οπότε είχε θητεύσει στο ίδιο πόστο.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μεγάλη ανατροπή δεδομένων της τελευταίας στιγμής, η Σούπερ Λιγκ 1 έχει από χθες νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ύστερα από 12 χρόνια (2010-2011) οπότε είχε θητεύσει στο ίδιο πόστο.

Παρά το γεγονός πως η υποψηφιότητα του προέδρου της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου, ήταν η μοναδική και η εκλογή του φάνταζε ως η επικρατέστερη εξέλιξη, ο ισχυρός άνδρας της πειραιώτικης ΠΑΕ αποφάσισε να μπει «σφήνα» στην εκλογική διαδικασία, φέρνοντας τα πάνω κάτω.

Ετσι, ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας αποσύρθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος της διοργανώτριας για τα επόμενα δύο χρόνια με ψήφους 9-6 (λευκό ψήφισαν ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ, απείχε ο Βόλος).

«Ηρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά οι ιδιοκτήτες των ομάδων και πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει τις τύχες του», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις, οριοθετώντας πλάνο πενταετίας με αιχμή του δόρατος τα νέα γήπεδα που θα κατασκευαστούν.

Η κίνηση του αφεντικού των «ερυθρόλευκων» να εμπλακεί στα διοικητικά της Λίγκας έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου με τις επτά μικρομεσαίες ΠΑΕ, πολλές εκ των οποίων χθες στήριξαν Μαρινάκη. Υπέρ του ψήφισαν οι Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Ολυμπιακός.

Αναμφίβολα, πλέον, η παρουσία Μαρινάκη στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου προαναγγέλλει την κόντρα που θα υπάρξει με την Ομοσπονδία, αλλά και τη γραμμή κατά της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της ΣΛ1. Μια γραμμή που για μεγάλες ΠΑΕ όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Αρης είναι… κόκκινη, αφού θεωρούν αποκλειστικό τους δικαίωμα να διαπραγματεύονται μόνοι τους. Αξίζει να τονιστεί πως ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού θα καταλάβει εξ οφίτσιο και τη θέση του β΄ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ομόφωνα αναπληρώτρια πρόεδρος της Σ.Λ. εξελέγη η Κάτια Κοξένογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή