«Ρίχτερ» στο ποδόσφαιρο

Στα «χαρακώματα» Σούπερ Λιγκ 1 και ΕΠΟ, με φόντο τον αρχιδιαιτητή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μεγάλη ρήξη μεταξύ της Σούπερ Λιγκ 1 και της ΕΠΟ είναι από χθες γεγονός. Αφορμή για να βρεθούν στα «χαρακώματα» οι δύο πλευρές είναι το όνομα του νέου αρχιδιαιτητή, όμως ήταν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο «πόλεμος» θα ξεκινούσε.

Η σπίθα που άναψε το φιτίλι ήταν η απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, να ανακοινώσει τον υποψήφιο για να αναλάβει τις τύχες της ΚΕΔ, τον Στέφεν Μπένετ.

Ο Αγγλος αποτέλεσε από το 2020 προσωπική επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας. Ο κ. Μπαλτάκος θέλησε να αιφνιδιάσει την άλλη πλευρά, καθώς δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την επιλογή του, ούτε καν τον ομόλογό του στη Σούπερ Λιγκ 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ η γνωστοποίηση των προθέσεών του έγινε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δικαιολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι πλέον ο Κλάτενμπεργκ δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης των «big 4». Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ενέργεια αυτή του προέδρου της ΕΠΟ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Γιάννη Αλαφούζο να παίρνει άμεσα θέση. «Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ», είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και συνέχισε αναφερόμενος στην ανακοίνωση: «Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο από την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν από το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος».

Λίγη ώρα μετά ο συνεταιρισμός έδωσε τη δική του απάντηση στην ΕΠΟ, καθώς τάχθηκε και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ στο πόστο του, ενώ προχώρησε ακόμα ένα βήμα μπροστά, καθώς, όπως αποφασίστηκε, ακόμα και αν δεν μείνει ως αρχιδιαιτητής, θα προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος και εκπαιδευτής διαιτησίας. Νωρίτερα, τον Αγγλο για τη θέση του αρχιδιαιτητή είχαν ψηφίσει δέκα ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Αρης, Αστέρας, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Ιωνικός), ενώ κατά ήταν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Βόλος και η Λαμία.

Οσον αφορά στη διαδικασία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι με την ιδιότητα και του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, θα ζητήσει γραφείο στο πάρκο Γουδί, ώστε να δει «τι γίνεται εκεί μέσα» και διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και να πέτυχε ο βοηθός του;». Ο ΠΑΟΚ, μέσω του Μάκη Γκαγκάτση, τόνισε ότι στηρίζει τον ορισμό ξένου, όχι όμως του Κλάτενμπεργκ, ενώ η ΑΕΚ επανέλαβε ότι λέει όχι στην παραμονή Κλάτενμπεργκ, που ολοκλήρωσε μια άκρως αποτυχημένη θητεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή