«Λύση σε κάθε εκκρεμότητα»

Με τον πρόεδρο της UEFA Aλ. Τσέφεριν συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυόμισι χρόνια μετά τη συμφωνία για την εφαρμογή της ολιστικής μελέτης με σκοπό την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το δημοφιλές άθλημα επανήλθε στην ατζέντα της κυβέρνησης. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόοδος και η εφαρμογή της μελέτης, οι οξυμμένες σχέσεις της ΕΠΟ με το υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά και τη Σούπερ Λιγκ, το σχέδιο για τη δημιουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, το «ακανθώδες» θέμα που αφορά την εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης.

«Στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα».

Ο κ. Τσέφεριν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης της κλειστής Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως τις επόμενες ημέρες στην τετραμερή επιτροπή που έχει συσταθεί ανάμεσα σε FIFA – UEFA – υφυπουργείο και ΕΠΟ θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από την UEFA να επιλυθούν οι όποιες διαφορές έχουν προκύψει, με τελευταία το θέμα του μητρώου, όπου η ομοσπονδία ως μέτρο πίεσης απειλεί με αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αν δεν υπάρξει λύση που να την ικανοποιεί.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή όλων των σωματείων είναι η 31η Αυγούστου, το ποσοστό των σωματείων που δεν έχουν επικαιροποιήσει ακόμη την εγγραφή τους είναι μεγάλο και οι κυρώσεις που προβλέπονται βάσει νόμου είναι η μη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου μια πιο διευρυμένη, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα της UEFA Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του διευθυντή ποδοσφαίρου της UEFA Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ενώ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και συνάντηση του κ. Τσέφεριν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή