Νέα προβλήματα για Εθνική

Αγώνας δρόμου για Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο ενόψει Βελγίου

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκηνή που ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο για να συγχαρεί από κοντά τους παίκτες της εθνικής Σερβίας για τη νίκη τους επί της Ελλάδας στην παράταση στο Βελιγράδι δείχνει τον βαθμό πίεσης που είχε για τους νέους μαθητές της «μεγάλης των πλάβι σχολής» ο αγώνας τους με τη «γαλανόλευκη».

Ο κορυφαίος τενίστας ήταν ένας από τους πολλούς διάσημους ανθρώπους του αθλητισμού που πήραν θέση στη «Σταρκ Αρένα» για να απολαύσουν από κοντά το παιχνίδι, όχι μόνο λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας του, ειδικά για τους γηπεδούχους, αλλά και για τη μυθική συνύπαρξη στο ίδιο (ευρωπαϊκό) γήπεδο των δύο τελευταίων MVP στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Η τιτανομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο (MVP του ΝΒΑ το 2019 και το 2020) με τον Νίκολα Γιόκιτς (MVP το 2021 και 2022) είχε γεννήσει τεράστιες προσδοκίες και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δίπλα στον Τζόκοβιτς εμφανίστηκαν τεράστιες προσωπικότητες του μπάσκετ, όπως oι Ομπράντοβιτς, Μάλκοβιτς, Μποντιρόγκα, Ντανίλοβιτς και Σάβιτς. Δύσκολο να πεις ποιος βγήκε τελικά νικητής. Ο Greek Freak έσπασε τα κοντέρ (40 π., 8 ρ., 5 ασ., 2 κλ.) και έγινε ο πρώτος Ελληνας μπασκετμπολίστας μετά το 1989 και τον Νίκο Γκάλη με 40 πόντους σε αγώνα της Εθνικής, αλλά και ο Γιόκιτς (29 π., 8 ρ. και 6 ασ.) δεν πήγε πίσω.

O Γιάννης κέρδισε σε προσωπικό επίπεδο και ο Γιόκιτς σε ομαδικό, γι’ αυτό και παραμένει δύσκολο να ξεχωρίσεις τον πραγματικό νικητή της μονομαχίας.

Παρά την ήττα από τη Σερβία, το πρόσημο παραμένει θετικό, αρκεί να γίνουν στη συνέχεια τα… αυτονόητα.

Η τύχη του αγώνα καθορίστηκε από τις απουσίες, που ήταν πολλές και για τις δύο ομάδες. Οι Σέρβοι έπαιξαν χωρίς τους Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς, Μαριάνοβιτς, Ποκουσέφσκι, Γιόβιτς και Νέντοβιτς, συν τον Μίσιτς που τραυματίστηκε από νωρίς και αποχώρησε. Οι δικές μας μοιάζουν λιγότερες (Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και ο Κώστας Αντετονκούμπο, που τέθηκε νοκ άουτ λίγο πριν από τον Μίσιτς), αλλά ήταν πιο κομβικές. Χωρίς «πύργο» μέσα στη ρακέτα έμοιαζε απίθανο να αντιμετωπιστεί η front line των Σέρβων με παίκτες του επιπέδου των Γιόκιτς – Μιλουντίνοφ. Κι όμως, ο Ιτούδης βρήκε τρόπο να μακιγιάρει το κενό και να παραμείνει η Εθνική μας ανταγωνιστική ώς το τέλος.

Παρά την ήττα, το πρόσημο για την Εθνική μας παραμένει θετικό και εξακολουθεί να θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ, αρκεί να κάνει στη συνέχεια τα… αυτονόητα, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με το Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Η συμμετοχή των Κώστα Αντετοκούνμπο – Σλούκα παραμένει αμφίβολη (αναμένονται τα αποτελέσματα μαγνητικής για τα γόνατά τους) κι αυτό το ερωτηματικό δημιουργεί «πονοκέφαλο» απέναντι σε μια συμπαγή και σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία (όπως η Λετονία) έχει εκμεταλλευθεί τις απουσίες των «μεγάλων» στις αγωνιστικές των «παραθύρων» και μπήκε ανέλπιστα στη διεκδίκηση μιας από τις τρεις προνομιούχες θέσεις.

Το αυριανό πρόγραμμα (20.00): Ελλάδα – Βέλγιο, Μεγ. Βρετανία – Λετονία, Τουρκία – Σερβία. Η βαθμολογία: Λετονία 4-1, Ελλάδα 3-2, Βέλγιο 3-2, Σερβία 2-3, Τουρκία 2-3, Μεγ. Βρετανία 1-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT