Χάντμπολ: Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Χάντμπολ: Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Με τον Στίπε Μαντάλινιτς σε εκπληκτική φόρμα, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 25-22 στην πρεμιέρα της Χάντμπολ Πρέμιερ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Στίπε Μαντάλινιτς σε εκπληκτική φόρμα, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 25-22 στην πρεμιέρα της Χάντμπολ Πρέμιερ. Το ντέρμπι διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και οι δύο σύλλογοι έδειξαν ότι θα είναι και φέτος οι πρωταγωνιστές των «σαλονιών» του ανδρικού χάντμπολ.

Ο διεθνής Κροάτης Στίπε Μαντάλινιτς είχε δηλώσει ότι θέλει να κατακτήσει τίτλους και στην Ελλάδα και με την επίδοσή του το έδειξε από την πρώτη αγωνιστική. Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε στη θέση του «οδηγού» και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να μην ανοίξει η «ψαλίδα» της διαφοράς των τερμάτων. Η ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ενωση να προηγείται με 13-11.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά η ΑΕΚ διεύρυνε τη διαφορά ακόμη και με πέντε γκολ (17-12). Με καλή άμυνα και τον Μαντάλινιτς σε ρόλο ηγέτη, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν μια πολύτιμη νίκη. Ο 29χρονος Κροάτης πέτυχε εννέα γκολ και ακολούθησε ο Γιούκιτς με τέσσερα. Για τον Ολυμπιακό κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Βέμπερ (πέντε).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ – ΑΣΕ Δούκα 31-27, ΧΑΝΘ – Αερωπός Εδεσσας ManDynamic 27-25, Δράμα Bianco Monte – ΕΣΝ Βριλησσίων 28-27. Αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι: 18.00: Ζαφειράκης Νάουσας – ΑΕΣΧ Πυλαίας, 20.00: Ιωνικός Affidea – Διομήδης Αργους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή