Εθνική: Δημιουργεί «κορμό» ο Πογιέτ

Εθνική: Δημιουργεί «κορμό» ο Πογιέτ

Στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που ο Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του να βασιστεί σε έναν κορμό παικτών.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που ο Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του να βασιστεί σε έναν κορμό παικτών. Εννέα ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα νικηφόρα ματς για το Nations League, εκ των οποίων οι τρεις χωρίς να χάσουν λεπτό συμμετοχής: ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσιμίκας στο αριστερό άκρο και ο Μαυροπάνος στο κέντρο της άμυνας. Ο έτερος στόπερ, Παντελής Χατζηδιάκος, θα μέτραγε και αυτός το απόλυτο αν δεν τραυματιζόταν στο 24΄ του αγώνα με την Κύπρο, ενώ ο αρχηγός και πολυτιμότερος διεθνής με τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, Τάσος Μπακασέτας, έχει γίνει τρεις φορές αλλαγή, κυρίως για λόγους τακτικής, όταν ο προπονητής επιλέγει ένα πιο συντηρητικό σχήμα για να διαφυλάξει το υπέρ μας σκορ.

Ο Μπάλντογκ, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο ματς με τη Β. Ιρλανδία που μπήκε στον αγώνα στις καθυστερήσεις για λόγους σκοπιμότητας, αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος στα τρία επόμενα. Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος έχουν τον ρόλο των ισορροπιστών στη μεσαία γραμμή προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις τού εκάστοτε ματς, είτε ξεκινώντας ως βασικοί είτε μπαίνοντας ως αλλαγή.

Η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με την Κύπρο ολοκληρώθηκε χθες και η αποστολή αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη Λάρνακα με πτήση τσάρτερ.

Με επτά αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το Nations League. Ξεχωρίζουν αυτές της Ιταλίας με την Αγγλία και της Γερμανίας με την Ουγγαρία για την πρώτη κατηγορία (21.45). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Βοσνία – Μαυροβούνιο, Φινλανδία – Ρουμανία, Γεωργία – Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία – Γιβραλτάρ, Εσθονία – Μάλτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή