Παγκόσμιο Κωπηλασίας: «Αργυρός» Παπακωνσταντίνου

Παγκόσμιο Κωπηλασίας: «Αργυρός» Παπακωνσταντίνου

Στη 2η θέση του Παγκοσμίου Κωπηλασίας ανέβηκε ο Ελληνας αθλητής

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους κορυφαίους κωπηλάτες του κόσμου συγκαταλέγονται τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες αθλητές και σε κάθε διοργάνωση το αποδεικνύουν. Χθες, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ήρθε δεύτερος στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ράζιτσε της Τσεχίας. Πολύ καλή θεωρείται και η εμφάνιση της Ζωής Φίτσιου, η οποία ήρθε 5η στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο 24χρονος Αντώνης Παπακωνσταντίνου μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου ήθελε να διευρύνει το… χρυσάφι της συλλογής του και παραλίγο να τα καταφέρει. Από την αρχή της κούρσας είχε την πρωτοπορία, αλλά στα τελευταία 500 μέτρα έχασε τον ρυθμό του και τον προσπέρασε ο Γκαμπριέλε Σοάρες. Τελικά, ο Ιταλός πρώτευσε με 7.03.40 και ακολούθησε ο πρωταθλητής μας με 7.05.42. Τρίτος ήρθε ο Ράικο Χρβατ από τη Σλοβενία με 7.18.31. Πρόκειται για το 4ο παγκόσμιο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας από αυτό το αγώνισμα.

Η Ζωή Φίτσιου πρόσθεσε ακόμη μία επιτυχία στο βιογραφικό της. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου είχε έρθει 2η στο σκιφ ελαφρών βαρών. Στο Παγκόσμιο κατάφερε να μπει ανάμεσα στις έξι καλύτερες κωπηλάτριες του κόσμου, κάτι που και από μόνο του είναι επιτυχία. Διήνυσε την απόσταση σε 7.54.21 και κατέλαβε την 5η θέση στον κόσμο, αφήνοντας στην 6η την Ιταλίδα Στεφανία Μπουτινιόν. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Ιονέλα Κόζμιουτς από τη Ρουμανία (7.42.59) και ακολούθησαν η Μαρτίν Βελντχούιτς από την Ολλανδία (7.44.48) και η Τζάκι Κιντλ από τη Νέα Ζηλανδία με (7.44.98).

Aύριο ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ θα διεκδικήσει κι αυτός μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

Την πρόκριση για τον τελικό του σκιφ εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο πήρε το «εισιτήριο» ως 6ος και αύριο θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης. Εάν το καταφέρει θα γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα πετύχει κάτι τέτοιο σε αυτό το αγώνισμα.

Ανάμεσα στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου θα βρεθούν αύριο και οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης. Οι πρωταθλητές μας με μια σταθερή κούρσα κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση της ημιτελικής σειράς τους, στο διπλό σκιφ, και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή