Formula 1: Νικητής στο Άμπου Ντάμπι ο Φερστάπεν, δεύτερος στο πρωτάθλημα ο Λεκλέρ

Formula 1: Νικητής στο Άμπου Ντάμπι ο Φερστάπεν, δεύτερος στο πρωτάθλημα ο Λεκλέρ

Στην τρίτη θέση ο Σέρτζιο Πέρεζ ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει τον Μονεγάσκο της Ferrari

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για αυτή τη σεζόν, φτάνοντας τις 15 συνολικά νίκες (αριθμός ρεκόρ).

Όμως, με τον πιλότο της Red Bull να έχει στεφθεί ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής της χρονιάς, το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στη μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Σέρτζιο Πέρεζ (Red Bull).

Τελικά, ο πιλότος της Ferrari κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και στον αγώνα και στο πρωτάθλημα, καθώς απέδωσε η στρατηγική της ομάδας του να κάνει μόνο ένα pit stop.

Ο Πέρεζ, έχοντας κάνει δύο pit stops, φαινόταν πως θα έφτανε τον Μονεγάσκο της Ferrari στον τελευταίο γύρο, αλλά τελικά έμεινε περίπου 1,3 δευτερόλεπτα πίσω. Σημειώνεται, βέβαια, ότι αν του είχε δώσει τη θέση πίσω ο ομόσταυλός του Φερστάπεν στον προηγούμενο αγώνα της Βραζιλίας, ο Πέρεζ θα ήταν αυτή τη στιγμή δεύτερος στο πρωτάθλημα…

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα μετά το πέρας του αγώνα ήταν τα «ντόνατς» που έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκλεισε συγκινημένος την τεράστια καριέρα του στη Formula 1. 

Δεν είναι βέβαια ο μόνος που αποχαιρετάει το grid, καθώς οι Ντάνιελ Ρικάρντο, Νίκολας Λατίφι και Μικ Σουμάχερ δεν θα είναι στην F1 την επόμενη σεζόν.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η Ferrari κατάφερε να διατηρήσει τη 2η θέση. Η Μercedes πάλεψε στον αγώνα και φαινόταν να έχει ρυθμό στην αρχή, αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση.

Η Alpine «έκλεψε» την 4η θέση από τη McLaren, ενώ η Alfa Romeo έκανε και αυτή την έκπληξη και κατέκτησε την 6η. Η Aston Martin έμεινε 7η, η Haas κατάφερε να κατακτήσει την 8η θέση (έπειτα από μερικές καταστροφικές χρονιές), η Alpha Tauri απογοήτευσε στην 9η θέση και τελευταία έμεινε η Williams.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή