Οpel: έγινε 160 χρόνων, έφθασε τα 75 εκατ. οχήματα

Οpel: έγινε 160 χρόνων, έφθασε τα 75 εκατ. οχήματα

Το 2022 είναι μία χρονιά με σημαντικές επετείους για την Opel. Η μάρκα γιορτάζει τα 160 χρόνια της, μαζί με τα 30ά γενέθλια του εργοστασίου του Aϊζεναχ. Ταυτόχρονα, ένα από τα best sellers του κατασκευαστή γίνεται 40 ετών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2022 είναι μία χρονιά με σημαντικές επετείους για την Opel. Η μάρκα γιορτάζει τα 160 χρόνια της, μαζί με τα 30ά γενέθλια του εργοστασίου του Aϊζεναχ. Ταυτόχρονα, ένα από τα best sellers του κατασκευαστή γίνεται 40 ετών. Ο λόγος για το επιτυχημένο Opel Corsa, που απαριθμεί εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα η Opel προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα σε αυτή τη χρονιά, καθώς φθάνει στο ορόσημο παραγωγής των 75 εκατομμυρίων μονάδων. Το 75.000.000ό Opel βγήκε προ ημερών από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Αϊζεναχ: πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο Grandland GSe.

Τα SUV υψηλών επιδόσεων συνδυάζουν την ταχύτητα ενός σπορ αυτοκινήτου με την ευελιξία και το στυλ. Προσφέρουν δυναμισμό και πρόσφυση σε όλους τους τροχούς και αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης για τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτή τη στιγμή προσφέρονται κατά κύριο λόγο στην premium κατηγορία, όμως με το νέο Opel Grandland GSe, ένα SUV επιδόσεων, θα κάνει σύντομα πρεμιέρα στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV.

Το νέο Grandland GSe συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα– για συνολική ισχύ έως 300 ίππους (προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης WLTP, σταθμισμένα, μεικτού κύκλου: 1,3 λίτρα/100 χλμ., 29 γραμ./χλμ. CO2). Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα ηλεκτρικό όχημα με μόνιμη τετρακίνηση, βέλτιστη πρόσφυση και κορυφαία στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, θυμίζοντας επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 235 χλμ./ώρα (135 χλμ./ώρα με ηλεκτροκίνηση).

Το εντυπωσιακό Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή