Μουντιάλ 2022: Ποιος δεν θα ’θελε τέτοιο ματς;

Μουντιάλ 2022: Ποιος δεν θα ’θελε τέτοιο ματς;

Βραζιλία, Αργεντινή παίζουν με Κροατία, Ολλανδία με φόντο έναν ημιτελικό - φωτιά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολείς ανοίγουν ξανά από σήμερα στα γήπεδα του Κατάρ, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις σηκώνουν την αυλαία των προημιτελικών, καθώς το απόγευμα (17.00) η Κροατία παίζει με τη Βραζιλία, ενώ το βράδυ (21.00) συγκρούονται η Ολλανδία με την Αργεντινή, κάνοντας πολλούς να ονειρεύονται έναν ημιτελικό μεταξύ των «αιωνίων» της Λ. Αμερικής και την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους σε Μουντιάλ ύστερα από αυτό του 1990 στην Ιταλία.

Στο πρώτο ματς υπάρχει φαβορί, καθώς η «σελεσάο» έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης. Οι Βραζιλιάνοι ήταν καταιγιστικοί τόσο στη φάση των ομίλων όσο και στους «16». Από την άλλη, η Κροατία πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Ιαπωνίας στα πέναλτι και απέναντι στους Βραζιλιάνους θα προσπαθήσει να διαψεύσει τα προγνωστικά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Βραζιλία, από τον τελικό του 2002 όπου κατέκτησε το τρόπαιο, δεν έχει καταφέρει να αποκλείσει ευρωπαϊκή ομάδα στη νοκ άουτ φάση.

Αντίθετα, το βράδυ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μπορεί η Αργεντινή να δείχνει ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στην Ολλανδία, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την ομάδα του Φαν Χάαλ, που έφθασε σχεδόν αθόρυβα μέχρι την οκτάδα και πάντα έχει τον δικό της τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. «Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα», τόνισε χθες ο Ολλανδός ομοσπονδιακός. Από την άλλη, η Αργεντινή έχει βρει τα πατήματά της, ο Μέσι κάνει το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του και όλα συνηγορούν ότι ακόμη και δύσκολα μπορεί να βρει και απόψε την άκρη…

Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει μια «τιτανομαχία» των «αιωνίων» της Λ. Αμερικής σε Μουντιάλ.

Ρονάλντο και Ενρίκε

Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία, τόσο η ομοσπονδία όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο διέψευσαν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να απειλεί τον Φερνάντο Σάντος με αποχώρηση από την αποστολή επειδή δεν ξεκίνησε βασικός στο ματς με την Ελβετία. «Μια ομάδα πολύ ενωμένη για να σπάσει από εξωτερικές δυνάμεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CR7, που πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι βασικός και στο επόμενο ματς με το Μαρόκο.

Τέλος, ο Λουίς Ενρίκε μπήκε κι αυτός στη λίστα των προπονητών που πλήρωσαν με το… κεφάλι τους την κακή πορεία των ομάδων τους στη διοργάνωση. Ο 52χρονος τεχνικός αποτελεί από χθες παρελθόν από την εθνική Ισπανίας, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι στη Ρεάλ άκουσαν με ανακούφιση τα νέα, καθώς ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε πάρει μαζί του μόλις δύο παίκτες της «βασίλισσας», τους Ασένσιο και Καρβαχάλ. Αντικαταστάτης του είναι ο Λουίς ντε λα Φουέντε, που βρισκόταν στον πάγκο των Ελπίδων της Ισπανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή