«Ηλεκτρισμένη» η Opel στις Βρυξέλλες

«Ηλεκτρισμένη» η Opel στις Βρυξέλλες

Με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες η γερμανική εταιρεία στην 100ή έκθεση αυτοκινήτου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 100ή έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών ανοίγει τις πύλες της σήμερα, 22 Ιανουαρίου, με πρωτοποριακά μοντέλα, concept cars και λύσεις στον τομέα της κινητικότητας. Η Opel δίνει το «παρών» με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες: το νέο Opel Astra Electric, το Opel Astra Sports Tourer GSe και το Opel Grandland GSe, καθώς και το Mokka Electric, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά με νέα μπαταρία και 20% μεγαλύτερη αυτονομία.

Το νέο Astra Electric, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του κατόχου του τίτλου «Χρυσό Τιμόνι 2022», διαθέτει αυτονομία έως και 416 χλμ. (βάσει WLTP) χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η οποία μπορεί να φορτίσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW DC. Την ίδια στιγμή, το Astra Electric προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 156 ίππων και ροπή 270 Nm, που εξασφαλίζει ζωηρές εκκινήσεις από στάση και τελική ταχύτητα έως και 170 χλμ./ώρα.

Το νέο sub-brand GSe συμβολίζει επίσης τη δυναμική οδηγική απόλαυση. Δύο από τα μοντέλα Grand Sport Electric εκτίθενται στις Βρυξέλλες: το Opel Astra Sports Tourer GSe και το Opel Grandland GSe. Συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις, τα μοντέλα GSe είναι σχεδιασμένα για ακόμη πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά. Το Astra GSe διαθέτει συνολική ισχύ 225 ίππων και μέγιστη ροπή 360 Nm. Το Grandland GSe συνδυάζει την ισχύ ενός βενζινοκινητήρα turbo 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων, ενός σε κάθε άξονα, με αποτέλεσμα συνολική ισχύ 221 kW/300 ίππους.

Το Opel Mokka Electric είναι η επιλογή για εκείνους που θέλουν να οδηγούν ένα μικρό SUV με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς ο νικητής της διάκρισης «Χρυσό Τιμόνι 2021» θα διατίθεται πλέον με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο και με νέα μπαταρία 54 kWh, το Mokka Electric θα μπορεί να διανύει έως και 406 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP – 20% περισσότερο σε σχέση με πριν. Επιπλέον, ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ που φτάνει τους 156 ίππους και ροπή 260 Nm.

Ηλεκτρικά μοντέλα από άλλες κατηγορίες οχημάτων ολοκληρώνουν την «ηλεκτρισμένη» παρουσία της Opel στις Βρυξέλλες: από το best-seller Corsa-e και το compact van Combo-e μέχρι το πολυτάλαντο και «Van of the Year 2021» Vivaro-e.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή