Κύπελλο Ελλάδας: Κιτρινόμαυρη υπεροχή

Κύπελλο Ελλάδας: Κιτρινόμαυρη υπεροχή

Νίκη της ΑΕΚ (3-0) επί του Ολυμπιακού και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιά με την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου βρίσκεται από χθες η ΑΕΚ, καθώς θριάμβευσε με 3-0 επί του Ολυμπιακού στην «Αγιά Σοφιά», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του θεσμού. Η Ενωση κατάφερε να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο βρήκε δύο φορές δίχτυα, ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε κακή μέρα, πληρώνοντας και τις αδικαιολόγητες επιλογές του Μίτσελ στην αρχική ενδεκάδα.

Παρά τις πολλές αλλαγές και το rotation του Ματίας Αλμέιδα, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με τεράστια ώθηση από την εξέδρα, καθώς αυτό ήταν το πρώτο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 20 και πλέον χρόνια. Ετσι μόλις στο 3ο λεπτό, μετά τα διαδοχικά λάθη του Παπασταθόπουλου και του Βρουσάι, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ και θα το είχε καταφέρει αν στο 14ο λεπτό το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες δεν σταματούσε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στο 27ο λεπτό σε μια φάση που τη βοήθησε και η τύχη, καθώς έπειτα από συνεχόμενες κόντρες μέσα στην περιοχή του Τζολάκη, ο Σαμασέκου στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 56ο λεπτό είχε ξανά δοκάρι σε σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ η Ενωση «απάντησε» με το δοκάρι του Μάνταλου στο 61΄.

Το… κερασάκι στην τούρτα για την ΑΕΚ μπήκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ντόι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκατσίνοβιτς, με τον Νταμπάνοβιτς να καταλογίζει το πέναλτι ύστερα από χρήση του VAR. O Λιβάι Γκαρσία δεν αστόχησε και με το δεύτερο γκολ του στον ημιτελικό διαμόρφωσε το τελικό 3-0, που δίνει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

Σε κακή μέρα οι «ερυθρόλευκοι» – Με την ώθηση της εξέδρας η Ενωση βρήκε γκολ από το 3ο λεπτό.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73΄ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83΄ Πινέδα), Ελίασον (83΄ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (64΄ Αραούχο), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι (46΄ Ροντινέι), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (46΄ Φορτούνης), Χουάνγκ (66΄ Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπιέλ (39΄ Μπουτούτσι), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66΄ Μπακαμπού).

Αναβολή στη Λαμία

Η πυκνή χιονόπτωση που κάλυψε απ’ άκρη σ’ άκρη το «Αθανάσιος Διάκος» οδήγησε την ΕΠΟ στην απόφαση να αναβάλει από νωρίς τον ημιτελικό του Κυπέλλου Λαμία – ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στις 18.30, χωρίς να υποβάλει τους ποδοσφαιριστές στην ταλαιπωρία να πάνε στο γήπεδο για να διαπιστώσει εκεί ο διαιτητής την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου. Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε οδικώς για τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, την έκθεση του παρατηρητή και την αυτοψία που έγινε το πρωί, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν τη διεξαγωγή του αγώνα την επόμενη ημέρα. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ημιτελικού θα οριστεί από την ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT