Τεντόγλου: Μια ακύρωση που προκαλεί ερωτήματα

Τεντόγλου: Μια ακύρωση που προκαλεί ερωτήματα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η σπέσιαλ έκδοση του παπουτσιού «Μαύρος Πάνθηρας», προϊόντος γνωστής αθλητικής εταιρείας, να μην έγινε δεκτή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, όμως ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το γνωστό αιλουροειδές στα άλματα. Παρόλο που ακυρώθηκε το άλμα στα 8,40 μ., «απάντησε» με 8,41, δείχνοντας ότι αυτός είναι ο… πάνθηρας και όχι τα παπούτσια.

Ποια είναι ωστόσο η αλήθεια; Σύμφωνα με τους ανθρώπους του στίβου, τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι μία «έκδοση» σχεδιασμένη για άλματα. Ο Μίλτος Τεντόγλου, όμως, στον αγώνα του Τορούν φορούσε παπούτσι που επιτρέπεται στους αγώνες αλλά η ειδική έκδοση χρώματος δεν υπήρχε στις λίστες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κάτι που είχε ως συνέπεια την ακύρωση της επίδοσής του, αφού κανείς δεν είχε ελέγξει τα παπούτσια του στο συγκεκριμένο μίτινγκ και κανείς δεν είχε ενημερώσει τον αθλητή για την «παρατυπία». Κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε χθες κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Ηταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές. Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν ΟΚ και ποιο όχι. Τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή