ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Δύο διαφορετικά καλοκαίρια

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Δύο διαφορετικά καλοκαίρια

Πανηγυρισμοί στην ΑΕΚ, εξηγήσεις και ολικό «λίφτινγκ» στον ΠΑΟΚ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των οπαδών της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του νταμπλ ήταν η μία όψη του νομίσματος!

Ξεκίνησαν από την «Αγια-Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίστηκαν στην εθνική οδό, στο ύψος της Λαμίας, όταν εκατοντάδες οπαδοί σταμάτησαν το πούλμαν της αποστολής για να το… σηκώσουν στον αέρα και κορυφώθηκαν χαράματα στα διόδια των Αφιδνών, όταν μερικές… χιλιάδες φίλων της ΑΕΚ έστησαν μπλόκο για να ξεφαντώσουν με τον Αλμέιδα και τους παίκτες του!

Ηταν ένας θριαμβευτικός επίλογος σε μια ιστορική χρονιά για την «Ενωση», με απαρχή την επιστροφή στο «σπίτι» της και φινάλε την κατάκτηση του νταμπλ!

Τις ίδιες ώρες, η άλλη όψη του νομίσματος ήταν πολύ σκληρή για τον ΠΑΟΚ. Η απώλεια του Κυπέλλου κόστισε και το «καλό» εισιτήριο για το Europa League, με τους τίτλους τέλους μιας «χρυσής εποχής» να πέφτουν με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Κούρτιτς αποτελεί παρελθόν για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα τον ακολουθήσουν τουλάχιστον έξι.

Εκατοντάδες οπαδοί του μαζεύτηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην Τούμπα για να περιμένουν το πούλμαν της αποστολής, με αρκετούς απ’ αυτούς να ξεσπούν την οργή τους προκαλώντας ζημιές στα γραφεία της ΠΑΕ, στην είσοδο της εξέδρας των επισήμων και σε όλους τους χώρους του γηπέδου.

Πριν φτάσει εκεί το πούλμαν, εμφανίστηκαν ο Γιώργος Σαββίδης με τον Μάκη Γκαγκάτση και άνοιξαν διάλογο με τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να τον κατευνάσουν.

Ο Γιώργος Σαββίδης αποδέχθηκε ενώπιον των οπαδών το μεγάλο μερίδιο που αναλογεί στη διοίκηση για την αποτυχημένη χρονιά και τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν 6-7 μεταγραφές από το «πάνω ράφι», αφού προηγηθούν πολλές αποχωρήσεις.

Ο Κούρτιτς πέρασε πρώτος την πόρτα την εξόδου και θα τον ακολουθήσουν σίγουρα οι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κάργας, Μουργκ και πιθανώς ο Βιερίνια με τον Ολιβέιρα.

Υπό κρίση παραμένουν και αρκετοί άλλοι (Μπράντον Τόμας, Φελίπε Σοάρες, Ντάντας), όχι όμως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρά τις ευθύνες του για το πισωγύρισμα, έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή