Τρία μετάλλια στο καράτε από τα αδέλφια Ξένου

Τρία μετάλλια στο καράτε από τα αδέλφια Ξένου

Με την οικογένεια Ξένου σε ρόλο πρωταγωνιστή ξεκίνησαν για τη χώρα μας οι ευρωπαϊκοί αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την οικογένεια Ξένου σε ρόλο πρωταγωνιστή ξεκίνησαν για τη χώρα μας οι ευρωπαϊκοί αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023». Τα τρία αδέλφια, ο Διονύσης, ο Στέφανος και η Τζωρτζίνα, κατέκτησαν τρία μετάλλια στο καράτε (δύο ασημένια και ένα χάλκινο) και έκαναν… σεφτέ στις διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα. Ο Διονύσης και ο Στέφανος προκρίθηκαν στους τελικούς των κατηγοριών τους (67 και 60 κ.) αλλά εκεί ηττήθηκαν με αποφάσεις των κριτών. Ο Διονύσης είχε αντίπαλο τον Αζέρο Τουράλ Αγκαλαρζάντα και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και η ελληνική αποστολή ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο, οι κριτές το έδωσαν στον Αζέρο. Ο Στέφανος βρήκε απέναντί του τον Τούρκο «ασημένιο» ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Εράι Σαμντάν. Το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2) και οι κριτές αποφάσισαν ότι στην πρώτη θέση του βάθρου θα ανέβει ο Τούρκος. Η Τζωρτζίνα ήρθε 3η στο κάτα.

Η Αννα Κορακάκη ήταν και πάλι παρούσα σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. κατετάγη 4η, καθώς στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έχασε από την Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς. Στον προκριματικό είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση από όλες τις αθλήτριες (580). Το χρυσό κατέκτησε η Πολωνή Κλαούντια Πρες.

Σήμερα θα αρχίσει και η προσπάθεια της εθνικής ομάδας στίβου για την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων. Η εθνική ομάδα αποτελείται από τους περισσότερους εν ενεργεία κορυφαίους αθλητές μας. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τοξοβολία, μπάσκετ 3χ3, πυγμαχία, αθλητική αναρρίχηση, κανόε καγιάκ, καταδύσεις, καράτε, πάντελ, σκοποβολή, καλλιτεχνική κολύμβηση και πιγκ πογκ με τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στα περισσότερα εξ αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT