«Παρών» ξανά ο Μήτογλου

Ο 27χρονος παίκτης δικαιώθηκε από το CAS και επιστρέφει στα παρκέ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 1,5 μήνα πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ (25.8-10.9) στις Φιλιππίνες και τη φιλόδοξη προσπάθεια που θα κάνει η εθνική μας ομάδα για διάκριση, ένα καλό κι ένα κακό… μαντάτο, που έγιναν γνωστά, διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης έμαθε με χαρά την είδηση για μείωση της ποινής του Ντίνου Μήτογλου από το CAS, γεγονός που θα του επιτρέψει να τον έχει στη διάθεσή του στη διοργάνωση, αλλά την ίδια στιγμή διαπίστωνε πως οι πιθανότητες να έχει μαζί του και τον μεγάλο σταρ της ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μειώνονται δραματικά.

Ξεκινώντας από τα γεγονότα, το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο έριξε στο μισό (από 32 στους 16 μήνες) την τιμωρία του Μήτογλου για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάτι που σημαίνει πως ο 27χρονος άσος είναι και πάλι αγωνιστικά διαθέσιμος από τις 28 Ιουλίου, τόσο για την εθνική ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όσο και για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.

Θα βρίσκεται στη διάθεση του Ιτούδη ενόψει του Παγκοσμίου ο Ελληνας διεθνής, που είναι κοντά στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Το συμβόλαιο του παίκτη με την Αρμάνι λήγει, μένει ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί και μια επιστροφή στον Παναθηναϊκό, που πάντα παρακολουθούσε τη δικαστική του περιπέτεια με ενδιαφέρον, δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του περιμένοντας τις εξελίξεις με Σλούκα και Μίροτιτς, δεν θα έλεγε όχι σε έναν ποιοτικό Ελληνα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του.

Ο Μήτογλου, που έκανε λόγο για δικαίωση ζωής, καλείται πλέον να επανέλθει στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, καθώς απέχει από τα γήπεδα για περίπου 1,5 χρόνο, όταν και ανακοινώθηκε η ποινή του αποκλεισμού του.

Δύσκολα ο Γιάννης

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από 15 ημέρες υποβλήθηκε στη Νέα Υόρκη σε καθαρισμό της αριστερής επιγονατίδας του, κάτι που σημαίνει πως πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο άσος των Μιλγουόκι δεν έχει εκφραστεί δημόσια ούτε έχει ξεκαθαρίσει το τι θα πράξει, μια συμμετοχή σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση είναι σίγουρο πως θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή αποθεραπεία του, που είναι και το πρώτο μέλημά του ενόψει των υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή