Στέφανος Τσιτσιπάς: Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία

Αποχαιρέτησε νωρίς και το Γουίμπλεντον ο Τσιτσιπάς – Ηττα από τον Γιούμπανκς

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυσάρεστη για τους Ελληνες έκπληξη της χθεσινής ημέρας του τουρνουά Γουίμπλεντον άκουγε στο όνομα Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο τενίστας μας ηττήθη από τον Αμερικανό Κρις Γιούμπανκς (43ος στον κόσμο) με 6-3, 6-7, 6-3, 4-6, 4-6 και δεν κατάφερε να προκριθεί στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ έδειχνε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να πετύχει μια όχι ιδιαίτερα δύσκολη πρόκριση για τους προκριματικούς του φημισμένου τουρνουά. Με όπλο το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο 27χρονος Αμερικανός παίζει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον και έχει ενθουσιάσει το κοινό, ενώ τα ΜΜΕ της χώρας του τον αποκαλούν «ο νέος Αμερικανός ήρωας του τένις».

Και οι δύο παίκτες διατήρησαν τα σερβίς τους, μόνο που ο 27χρονος από την Ατλάντα είχε περισσότερη θέληση για να το κατακτήσει. Καθοριστικό σημείο ήταν το διπλό λάθος του Τσιτσιπά ενώ το σκορ ήταν 3-4 υπέρ του Αμερικανού.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Γιούμπανκς και να περάσει μπροστά (3-2). Στη συνέχεια διατήρησε το σερβίς του και διαμόρφωσε το σκορ σε 4-2. Στο 9ο γκέιμ, κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 5-3, ο πρωταθλητής μας, με εξαιρετικές επιστροφές, νίκησε με 6-3 και πήρε το προβάδισμα στα σετ.

Για 14η φορά προκρίθηκε σε προημιτελικούς του λονδρέζικου γκραν σλαμ ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εικόνα στο 4ο σετ ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Αμερικανός αθλητής έβγαλε αντίδραση και έδειξε ότι αυτός είναι που θέλει να πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Κράτησε το σερβίς του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και… όργωσε το γρασίδι του Γουίμπλεντον για να πετύχει το όνειρό του.

Στο 5ο σετ ο Γιούμπανκς μπήκε στο γήπεδο με την ψυχολογία του νικητή. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά του έλειπε η ψυχραιμία και, ίσως, η θέληση. Αντίθετα, ο Αμερικανός αγωνιζόταν για να δει το όνομά του στην οκτάδα, κάτι που το κατάφερε.

«Νιώθω ότι ζω ένα όνειρο αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για κάτι που δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε αμέσως μετά την αναμέτρηση. Στους προημιτελικούς, ο Γιούμπανκς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο αντίπαλος του Ρώσου, Γίρι Λεχέτσκα, αποσύρθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού κι ενώ το σκορ ήταν 6-4, 6-2 υπέρ του Μεντβέντεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συνεχίσει σε τουρνουά με σκληρές επιφάνειες προκειμένου να προετοιμαστεί για το τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς, στη Νέα Υόρκη.

Για 14η φορά προκρίθηκε σε προημιτελικούς του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6, 7-6, 5-7, 6-4 σε μία αναμέτρηση που διήρκεσε δύο ημέρες (λόγω βροχής) και, συνολικά, τρεις ώρες και επτά λεπτά. Ο Σέρβος μετράει 32 σερί νίκες στη διοργάνωση και είναι αήττητος στο κεντρικό κορτ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στους προημιτελικούς προκρίθηκαν η Αρίνα Σαμπαλένκα (6-4, 6-0 την Κατερίνα Αλεξάντροβα) και η Μάντισον Κις (3-6, 7-6, 6-2 τη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή