Καλό ξεκίνημα για την Ελλάδα

Καλό ξεκίνημα για την Ελλάδα

Στους τελικούς σόλο και ντουέτου της καλλ. κολύμβησης Πλατανιώτη, Μαλκογεώργου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προκρίσεις σε τελικούς και καλές εμφανίσεις για τους πρωταθλητές μας άνοιξε η «αυλαία» του 20ού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε ως δεύτερη στον, προγραμματισμένο για σήμερα (13.30), τελικό του σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Στο τεχνικό του ντουέτου, η Eλληνίδα πρωταθλήτρια και η Σοφία Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στον τελικό ως έβδομες.

Η 29χρονη Πλατανιώτη εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα και οι κριτές την αντάμειψαν με τη 2η καλύτερη θέση στον προκριματικό του σόλο. Βαθμολογήθηκε με 252,2400 και θεωρείται υποψήφια για ένα μετάλλιο στον σημερινό τελικό. Στην περυσινή διοργάνωση η πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο, τα οποία ήταν τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδας σ’ αυτό το άθλημα, σε ό,τι αφορά παγκόσμια πρωταθλήματα. Με την 3η θέση προκρίθηκε η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας. Στην πρώτη θέση των προκριματικών βρέθηκε η πρωταθλήτρια κόσμου Γιουκίνο Ινούι από την Ιαπωνία.

Ελάχιστες ώρες μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού στο σόλο, η Πλατανιώτη έβαλε το μαγιό και ξαναμπήκε στην πισίνα. Με παρτενέρ τη Μαλκογεώργου αγωνίστηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό με την 7η καλύτερη θέση. Το εντυπωσιακό σε αυτό το αγώνισμα είναι ότι τα πρώτα τέσσερα ντουέτα αποτελούνται από δίδυμες αδελφές. Ανάμεσα σε αυτές και οι αδελφές Αλεξανδρή, οι οποίες αγωνίζονται για την Αυστρία και πήραν το «εισιτήριο» ως δεύτερες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοργάνωση της Ιαπωνίας δεν συμμετέχουν αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του αθλήματος.

Αποκλείστηκε ο Τσιρίκος στις καταδύσεις – Αύριο στη μάχη και η εθνική πόλο γυναικών.

Στις καταδύσεις από το 1 μ. τραμπολίνο, ο Θάνος Τσιρίκος δεν κατάφερε να πάρει πρόκριση για τον τελικό. Εμεινε στην 54η θέση ανάμεσα σε 64 αθλητές. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και κολύμβηση ανοικτού νερού.

Στον… χορό του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα μπει αύριο (11.30) η εθνική πόλο γυναικών. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια καλή αρχή στη διοργάνωση, καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια θα βρουν απέναντί τους ομάδες κατώτερης δυναμικότητας. Η πρώτη αντίπαλος θα είναι η Ν. Αφρική και την Τρίτη (18.7) θα παίξουν με την Αργεντινή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε σχέση με πέρυσι, έχει δύο σημαντικές προσθήκες, καθώς επέστρεψαν οι Χρυσή Διαμαντοπούλου και Νικόλ Ελευθεριάδου.

«Η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και όταν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους. Εχω εμπιστοσύνη στα κορίτσια και θα είμαι ευχαριστημένη όταν θα φτάσουμε όσο πιο κοντά στα μετάλλια γίνεται», δήλωσε πριν από την αναχώρηση της αποστολής η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT