Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Ωρα τελικού για την Ελλάδα

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Ωρα τελικού για την Ελλάδα

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου που διεξάγεται στη Φουκουόκα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η καλύτερη στιγμή για να επιδιορθώσεις τη στέγη είναι όταν ο ήλιος λάμπει», είχε πει ο Τζον Κένεντι, και η λάμψη της δυναμικής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών δείχνει ότι ίσως έφτασε η στιγμή για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος για ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο σε όλες τις διοργανώσεις βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει σήμερα (12.00) να νικήσει την Ουγγαρία, μια ομάδα με σπουδαία παράδοση στην υδατοσφαίριση.

Η εθνική πόλο των ανδρών, στην ιστορία της, έχει φτάσει πολλές φορές στη βρύση αλλά δεν έχει πιει νερό. Χαμένοι προημιτελικοί και ημιτελικοί σε παγκόσμια και Ολυμπιακούς Αγώνες από μια ομάδα που, διαχρονικά, είχε παίκτες παγκόσμιας αξίας. Μια ομάδα που την κρίσιμη στιγμή ήταν σαν να την κυνηγούσε κάποια κακοδαιμονία. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, όμως, ο Θοδωρής Βλάχος και τα παιδιά του ξόρκισαν τον κακό δαίμονα και για πρώτη φορά οι διεθνείς μας θα παίξουν σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που… τρομάζει ακόμη και η τροπαιοθήκη της. Οι «Μαγυάροι» έχουν κατακτήσει 16 ολυμπιακά μετάλλια (9-3-4), έντεκα σε παγκόσμια (3-7-1) και 25 σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (13-6-6). Ο προπονητής τους, Ζολτ Βάργκα, ξέρει πώς να κάνει ένα σύνολο να πρωταγωνιστεί. Στη Φουκουόκα οι Ούγγροι, χωρίς να έχουν εντυπωσιάσει, δείχνουν ότι πατάνε στον δρόμο της παράδοσής τους, με καλό κολύμπι, ταχύτητα, δύναμη και περιφερειακά σουτ για σεμινάριο. Οι αριστερόχειρες Ζάλανκι και Βάμος είναι επικίνδυνοι και ο Βάργκα, στα 36 του, κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου σε οργανωτικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο εθνικές βρίσκει… πρωταθλήτρια την Ουγγαρία. Σε 91 παιχνίδια, η «γαλανόλευκη» έχει νικήσει οκτώ φορές και έχει έξι ισοπαλίες. Δύο όμως από αυτές τις νίκες ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Σαγκάη

Η 29η Ιουλίου είναι μια ημέρα σημαδιακή για το ελληνικό πόλο. Στις 29 Ιουλίου 2011 η εθνική γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Ισως η ημερομηνία αποδειχθεί γούρικη και για τους άνδρες. Χθες οι γυναίκες ηττήθηκαν από τον Καναδά με 12-14 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 10-10) και κατέλαβαν την 8η θέση, μια θέση που δεν αντιπροσωπεύει τις ικανότητές τους. Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Ολλανδία, την οποία προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης. Νίκησε την Ισπανία με 17-16 στα πέναλτι. Η Eθνική Ιταλίας ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου, νικώντας 16-14 την Αυστραλία.

• Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε με την 7η επίδοση στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο. Αντίθετα, η Αννα Ντουντουνάκη ήρθε 9η στα 50 μ. πεταλούδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT