«Ασημένια» η Α. Κορακάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής

«Ασημένια» η Α. Κορακάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Άννα Κορακάκη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άννα Κορακάκη για ακόμα μία φορά ήταν… στην ώρα της στο ραντεβού με το βάθρο. Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου στο αεροβόλο 10 μέτρων ύστερα από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έστειλε μηνύματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Και στη διοργάνωση του Μπακού η Άννα Κορακάκη έδειξε το ταλέντο της. Παρόλο που στον τελικό του αεροβόλου 10 μ. δεν ξεκίνησε όπως θα επιθυμούσε γρήγορα βελτίωσε τη θέση της και άρχισε να διεκδικεί μετάλλιο. Όταν μπροστά από τους στόχους έμειναν τέσσερις αθλήτριες υπερίσχυσε της Φαμπιάν από την Ουγγαρία και της Κινέζας Λι.

Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο απέναντί της είχε μία άλλη Κινέζα, τη Ραϊνσίν Ζιανγκ. Παρόλο που η αθλήτριά μας ξεκίνησε με μειονέκτημα έφερε δεκάρι και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με σκορ 238.3 ενώ η Ζιανγκ έφερε 239.8.

Το ασημένιο μετάλλιο από τη διοργάνωση του Μπακού είναι το 3ο μετάλλιο της Άννα από παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2018 είχε ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου (Νότια Κορέα) και πέρυσι στην Αίγυπτο κατέκτησε το ασημένιο.  


Σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αφιέρωσε το μετάλλιο στον αδερφό της που δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά της: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Πάντα είναι αφού μιλάμε για παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά τα κατάφερα κι ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική, κάθε διοργάνωση είναι ιδιαίτερη. Είναι το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο που κατακτάω. Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι τιμητικό για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον αδερφό μου που δεν κατάφερε να είναι εδώ γιατί αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας», ανέφερε.

Σημειώνεται πως το αργυρό αυτό μετάλλιο είναι το τρίτο που κατακτά η Αννα Κορακάκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το χρυσό στη Νότια Κορέα το 2018 και το αργυρό πέρσι στην Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή