Μίλτος Τεντόγλου: Άφησα τα πόδια μου στην άμμο

Μίλτος Τεντόγλου: Άφησα τα πόδια μου στην άμμο

«Ήταν το μετάλλιο που μου έλειπε. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το πάρω. Ο σημερινός αγώνας ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω κάνει», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη δυσκολία του τελικού μίλησε αμέσως μετά τον αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου. Το χρυσό μετάλλιο του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή κρίθηκε στα 8,52 μ. και μόλις άλλες δύο φορές στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων για την κατάκτηση της 2ης θέσης χρειάστηκε άλμα πάνω από τα 8,50 μ. (η κόντρα Πάουελ – Λιούις).   

«Ήταν το μετάλλιο που μου έλειπε. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το πάρω. Ο σημερινός αγώνας ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω κάνει. Σήμερα πήρα μέρος σε μια δύσκολη μάχη και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Από την αρχή είχα στόχο να κάνω ένα άλμα στα 8,50 μ. και ύστερα κάτι περισσότερο», δήλωσε στην ΕΡΤ και ομολόγησε ότι για πρώτη φορά είχε άγχος: «Δεν ήμουν άνετος. Μετά το 3ο άλμα άρχισα να νιώθω τα πόδια μου σα να παθαίνουν κράμπες. Κατάφερα όμως να το διαχειριστώ. Στο εκείνο άλμα… άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα».

Ο Μίλτος Τεντόγλου, κατά το παρελθόν, δεν έχει κρύψει ότι στόχος του είναι το παγκόσμιο ρεκόρ. Ίσως είναι και η μόνη πρόκληση που απομένει καθώς διαθέτει όλους τους τίτλους. «Θα μπορούσα να κάνω και ρεκόρ. Ήθελα κάτι καλύτερο. Έτσι όμως είναι οι αγώνες, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Μου έδωσαν πολλή δύναμη. Τα πόδια μου ήταν χάλια μετά το 3ο άλμα αλλά ρίσκαρα. Τώρα θα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να τα κερδίσω όλα. Το πέτυχα και μπορώ να χαλαρώσω τώρα», υπογράμμισε.

Τα συγχαρητήρια του στον Μίλτο Τεντόγλου έδωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης: «Θρυλικός αγώνας, μυθικός Μίλτος Τεντόγλου. Όλη η Ελλάδα πέταγε μαζί του στο τελευταίο άλμα για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Κι εκείνος σήκωσε πάλι τη σημαία στον ψηλότερο ιστό και τη χώρα στην κορφή του κόσμου! Συγχαρητήρια Μίλτο, σ’ ευχαριστούμε!», έγραψε σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT