Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα η ελληνική παρουσία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα η ελληνική παρουσία

Με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, με το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, καθώς είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«Τώρα τα έχω κατακτήσει όλα. Θα πρέπει πλέον να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου». Με αυτά τα λόγια, λίγη ώρα μετά το άλμα που τον έστειλε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ο άλτης οριοθέτησε τους στόχους του. Σε ηλικία 25 ετών έχει συλλέξει όλο το «χρυσάφι» των τελευταίων διοργανώσεων και ίσως η μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν να είναι το παγκόσμιο ρεκόρ. Ενα παγκόσμιο ρεκόρ που φθάνει τα 8,95 μ. και κρατάει από το 1991 (Μάικ Πάουελ).

Ο προχθεσινός αγώνας του μήκους ανέδειξε και την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι». Οι θεατές χειροκροτούσαν όλους τους αγωνιζομένους, ενώ όταν αγωνιζόταν ο Πίνοκ, στο τελευταίο άλμα του, ανάμεσα σε αυτούς που χειροκρότησαν ρυθμικά ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου. Κι ας ήξερε ότι εάν ο Τζαμαϊκανός πετύχαινε κάτι καλύτερο από τα 8,52 μ., το χρυσό μετάλλιο θα είχε τα χρώματα της Τζαμάικας.

Κατά την επιστροφή του «Air Μίλτου» στο ξενοδοχείο, η ελληνική αποστολή είχε ετοιμάσει μια μικρή γιορτή. Ο 25χρονος, παρά την κούρασή του (σ.σ. ήταν η πρώτη φορά που σε συνέντευξη μίλησε για κούραση), βρήκε το κουράγιο και γιόρτασε την επιτυχία του μαζί με τους συναθλητές του. Μάλιστα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε χάλκινο στα 35 χλμ. βάδην, τον κέρασε μια μπίρα για να χαλαρώσει.

Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ολοκληρώθηκε χθες με τις προσπάθειες της Τατιάνας Γκούσιν και της Παναγιώτης Δόση στο ύψος. Η Γκούσιν πέρασε με την 3η προσπάθεια πάνω από το 1,89 μ. κι αν το είχε πετύχει με τη 2η θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Η 22χρονη Δόση έμεινε στο 1,80 μ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δευτεραθλήτρια στο φετινό ευρωπαϊκό Κ23 τρεις εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση της Ουγγαρίας είχε πάθει διάστρεμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή