Σερβίς στο Καλλιμάρμαρο

Σε γήπεδο τένις «μεταμορφώθηκε» για πρώτη φορά το Παναθηναϊκό Στάδιο. Σήμερα και αύριο η εθνική ομάδα, με επικεφαλής τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα αντιμετωπίσει την εθνική Σλοβενίας σε αγώνες για το Κύπελλο Ντέιβις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διοργάνωση τένις, στην οποία θα πάρει μέρος ένας από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο Καλλιμάρμαρο, σήμερα και αύριο, θα διεξαχθούν οι αγώνες της εθνικής ομάδας ανδρών απέναντι στη Σλοβακία για το Κύπελλο Ντέιβις.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 οι αγώνες τένις είχαν διεξαχθεί στον Ομιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Ετσι, για πρώτη φορά στο ιστορικό στάδιο τοποθετήθηκε φιλές του τένις. Το σημερινό πρόγραμμα θα «ανοίξει» ο Αλέξανδρος Σκορίλας που θα αντιμετωπίσει τον Αλεξ Μόλτσαν (11.00) και στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Λούκας Κλέιν. Την Κυριακή τα παιχνίδια θα αρχίσουν, επίσης, στις 11.00. Στο διπλό οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης θα παίξουν με τους Κλέιν και Ζελενάι, στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του τον Αλεξ Μόλτσαν και η ημέρα θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα του Αλέξανδρου Σκορίλα με τον Λούκας Κλέιν. Στην επόμενη φάση θα περάσει η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις νίκες.

«Είναι ωραία η αίσθηση να αγωνίζεσαι σε αυτό το γήπεδο. Μέχρι τώρα είχα επισκεφθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο μόνο ως τουρίστας. Θα παίξουμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες», υπογράμμισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο αδελφός του, Πέτρος, πρόσθεσε: «Οι αγώνες σε αυτό το μνημείο θα είναι μοναδικοί. Ανυπομονούμε να παίξουμε και να έχουμε τους Ελληνες στις κερκίδες να μας συμπαραστέκονται».

«Σπουδαία επιλογή» χαρακτήρισε το Παναθηναϊκό Στάδιο ο Απόστολος Τσιτσιπάς. «Είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν εκεί οι αγώνες. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή, αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει γίνει σπουδαία δουλειά», τόνισε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συγκαταλέγεται στους καλύτερους τενίστες του κόσμου και στο εξωτερικό χιλιάδες φίλοι του τένις πηγαίνουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν αγώνες του. Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο όμως δεν θα γεμίσει καθώς, μέχρι χθες, δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πολύ δύσκολα οι θεατές θα ξεπεράσουν τους 10.000 σε κάθε ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή