Κόκκινη μαγεία στο Φάληρο, Χαϊλάντερ ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία

Κόκκινη μαγεία στο Φάληρο, Χαϊλάντερ ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία

Ο Ολυμπιακός 2-1 την Γουέστ Χαμ, ο Δικέφαλος 3-2 την Αμπερντίν – Φθηνές ήττες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

6' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μεγάλες νίκες και δύο ήττες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, περιελάμβανε η βραδιά για τις ελληνικές ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Conference League. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο Φάληρο, ενώ ο ΠΑΟΚ με ολική ανατροπή έφυγε με το 3-2 επί της Αμπερντίν από την παγωμένη Σκωτία. Αντίθετα η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-1 από την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» με τους ανθρώπους της Ενωσης να έχουν πάντως παράπονα από τη διαιτησία, ενώ και ο Παναθηναϊκός, παρά τις ευκαιρίες και την προσπάθεια που κατέλαβε, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ρεν στη Λεωφόρο.

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1

Κόκκινο στη νύχτα έριξε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και δικαίως έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί της (πανάκριβης) Γουέστ Χαμ η οποία ήταν παράλληλα η πρώτη τους στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Κορυφαίος του γηπέδου ο Κώστας Φορτούνης που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 33ο με σουτ έξω από την περιοχή και αφού πέρασε δύο παίκτης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο του Ολυμπιακού προς το τρίποντο. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίεσαν και για δεύτερο γκολ και τελικά αυτό ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αν και χρειάστηκε και λίγη δόση τύχης. Ηταν στο 45+1’, όταν ο Ροντιντέι επιχείρησε σέντρα – σουτ και ο Ογκμπόνα στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε τετ α τετ με τον Ινγκς. Παρά τις κινήσεις του Μόγες στην ανάπαυλα για να αλλάξει την εικόνα των «σφυριών», ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κράτησε τον έλεγχο του ρυθμού και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Αλεξανδρόπουλο (71’, 79’) για να φτάσει σε τρίτο γκολ. Τελικά οι Αγγλοι, εκμεταλλευόμενοι το μοναδικό λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας κατάφεραν να μειώσουν στο 87’ με σουτ του Πακετά, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη, απέναντι στην ομάδα που ήταν στην κορυφή του ομίλου και μπήκε στο «κόλπο» για τη διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, έχοντας ουσιαστικά «κλειδώσει» την τρίτη.
Στο άλλο ματς του ομίλου Μπάτσκα Τόπολα – Φράιμπουργκ: 1-3.
Η βαθμολογία: Γουέστ Χαμ 6, Φράιμπουργκ 6, Ολυμπιακός 4, Μπάτσκα Τόπολα 1.
Επόμενη αγωνιστική (9/11): Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός, Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα.

Διαιτητής: Aντρις Τρεϊμάνις (Λετονία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (75′ λ.τρ. Κίνι) , Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Εσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Φορτούνης (90’+4′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (90’+4′ Σκάρπα).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Εμερσον, Γουόρντ-Πράους (72′ Κορνέ), Σούτσεκ, Φορνάλς (58′ Αντόνιο), Κούντους (72′ Αλβαρες), Μπενραχμά (58′ Μπόουεν), Ινγκς (58′ Πακετά).

Κόκκινη μαγεία στο Φάληρο, Χαϊλάντερ ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία-1

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3

Χαϊλάντερ αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στην Σκωτία. Ο Δικέφαλος αν και βρέθηκε να χάνε με 2-0 από την Αμνπερντίν, έφερε τούμπα το ματς και με ολική ανατροπή επικράτησε με 3-2 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη 2η θέση του ομίλου του στο Conference League έχοντας πετύχει το απόλυτο (3Χ3).  Πλέον η πρώτη θέση και η απευθείας πρόκριση θα παιχτούν στον εκτός έδρας αγώνα με την Αϊντραχτ στην Φρανκφούρτη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 50ό λεπτό με τον Μιόφσκι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, ενώ στο 58΄ μετά από δύο απανωτά λάθη παικτών του ΠΑΟΚ, ο Πόλβαρα, πέτυχε το 2-0. Ομως από το σημείο εκείνο και μετά, μίλησε η κλάση των Κωνσταντέλια και Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μείωσε σε 2-1 (72’), βάζοντας ξανά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ενώ στο 84ο λεπτό ο Βιεϊρίνια με σουτ μέσα από την περιοχή και με λίγη τύχη έφερε τον ματς στα ίσα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 96’, όταν ο Σβαμπ με ολύμπια ψυχραιμία από το σημείο του πέναλτι (που κέρδισε ο Οζντόεφ) διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο άλλο ματς του ομίλου: Αϊντραχτ – Ελσίνκι 6-0.

Η επόμενη αγωνιστική (9/11): ΠΑΟΚ – Αμπερντίν, Ελσίνκι – Αίντραχτ.
Διαιτητής: Σεμπάστιαν Γκισχάμερ.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Ρόος, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Γένσεν, Ντέβλιν, Μακένζι, Πόλβαρα (72΄Λόπες), Σίνι, Μπάρον (72΄Κλάρκσον), Μαγκράθ και Μιόβσκι (72΄ Χέις).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (63΄Μπάμπα), Κουλιεράκης, Έκονγκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Τσιγγάρας(63΄Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Τάισον (72΄Ντεσπόντοφ), Μπράντον (63΄Σαμάτα).

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1

Τίποτα δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ στο «Βελοντρόμ», όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Μαρσέιγ, την πρώτη της στον όμιλό της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.
Οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό, όταν ο Κλος ξέφυγε από δεξιά και έβγαλε τη μπάλα παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Βιτίνια πλάσαρε από κοντά για το 1-0. Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Αλμέιδα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, τοποθετώντας τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός αντικατέστησε τον Σιντιμπέ, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έκανε και πάλι το γνωστό «τρικ» με τον Ομπερλίν Πινέδα σε ρόλο «υπηρεσιακού» δεξιού μπακ, που συγκλίνει και δημιουργεί πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου. Πράγματι ήταν ο Μεξικανός ο οποίος στο 53΄ βρέθηκε… ξαφνικά στο σημείο του πέναλτι, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάνταλου και ισοφάρισε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε η Ένωση. Όμως ένα μοιραίο λάθος του Στάνκοβιτς, έμελε να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ο Αυστριακός γκολκίπερ έχασε τη μπάλα από τον Βιτίνια μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τον ανέτρεψε. Πέναλτι και κόκκινη, μόλις 2-3 λεπτά μετά την ισοφάριση. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χαρίτ έβαλε τη Μαρσέιγ ξανά μπροστά στο σκορ ευστοχώντας από τη βούλα. Στο 68΄ η Μαρσέιγ κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι, αυτή τη φορά πολύ αυστηρό, σε φράγμα του Άμραμπατ μέσα στην περιοχή. Ο Βερτού ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-1 στο 69΄.

Η επόμενη αγωνιστική (9/11/23): ΑΕΚ – Μαρσέιγ, Αγιαξ – Μπράιτον.

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι
ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88΄ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88΄ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75΄ Σαρ), Βερτού (88΄ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75΄ Ομπαμεγιάνγκ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44΄λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59΄ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75΄ Ελίασον), Τσούμπερ.

Κόκκινη μαγεία στο Φάληρο, Χαϊλάντερ ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία-2

Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2

Ήττα με τζάμπα τρόπο για τον Παναθηναϊκό από τη Ρεν. Το «τριφύλλι» έχασε τις ευκαιρίες και παράλληλα και έτσι οι Γάλλοι κατάφεραν να φύγουν με το 2-1 από την Λεωφόρο και να ανέβουν αυτοί στην πρώτη θέση του ομίλου. Η γαλλική ομάδα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και πήρε το προβάδισμα στο 7’ με τον Γκουιρί που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Στο 14’ ο ίδιος παίκτης (Γκουιρί) είχε άλλη μία εξαιρετική κίνηση και πλασέ που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ στο 20’ ο Μπελοσιάν πρόλαβε κι έβαλε καθοριστικό τάκλιν πάνω στον Μπερνάρ λίγο πριν εκτελέσει ο Βραζιλιάνος μετά την εξαιρετική πάσα του Γεντβάι. Η Ρεν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο… τρόπο. Και βρήκε το γκολ στην πρώτη φάση της με το εντυπωσιακό τακουνάκι του Καλιμουεντό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ, κάνοντας το 2-0. Ο Παναθηναϊκός έψαξε αντίδραση και στο 58’ ο Ασενιόν ανέτρεψε εντός της περιοχής τον Παλάσιος. Ο διαιτητής Πινέιρο, έπειτα από υπόδειξη του VAR τσέκαρε τη φάση στο βίντεο κι έδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί απ’ την άσπρη βούλα και να μειώνει στο 60’ σε 1-2. Παρά την προσπάθεια και την πίεση, η ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε, καθώς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα δεν έκανε το… χατίρι στη σέντρα σουτ του Μλαντέμοβιτς, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι για να απομακρύνει στη συνέχεια ο Μπελοσιάν πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μαντσίνι.

Η βαθμολογία: Ρεν 6, Παναθηναϊκός 4, Βιγιαρεάλ 3, Μακάμπι Χάιφα 1.

Η επόμενη αγωνιστική (9/11): Ρεν – Παναθηναϊκός, Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ.
Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Μανταντά, Ασινιόν, Ομάν, Μπελοσιάν, Τρουφέρ (80’ Τεάτ), Μπουριγκό (30’ λ.τρ. Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φε (46’ Ρίντερ), Μπλα, Γκουιρί (90’+1’ Τεριέ), Καλιμουεντό (79’ Ντεζιρέ Ντουέ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή