Βόλεϊ: Σερβίς με ανταγωνισμό, αλλά χωρίς ποιότητα

Βόλεϊ: Σερβίς με ανταγωνισμό, αλλά χωρίς ποιότητα

Με εννέα ομάδες και προβλήματα αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της ανδρικής Λίγκας του βόλεϊ, ένα πρωτάθλημα που, όπως λένε οι άνθρωποι του αθλήματος, θα είναι ανταγωνιστικό αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εννέα ομάδες και προβλήματα αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της ανδρικής Λίγκας του βόλεϊ, ένα πρωτάθλημα που, όπως λένε οι άνθρωποι του αθλήματος, θα είναι ανταγωνιστικό αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα. Το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το βράδυ (20.30) και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντέρμπι διότι θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Παναθηναϊκός με τον Μίλωνα, δύο από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στην τελική τετράδα. Η πρώτη αγωνιστική όμως θα έχει ακόμα ένα ντέρμπι τετράδας καθώς τη Δευτέρα (17.00), ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ.

Η εφετινή αγωνιστική χρονιά βρίσκει το ανδρικό βόλεϊ με εννέα ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Η ΑΕΚ, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν θα καταφέρει να πάρει μέρος και η Λίγκα, παρά την αρχική σκέψη, δεν έδωσε κάρτα συμμετοχής σε μία άλλη ομάδα προκειμένου να υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική πέντε ζευγάρια. Έτσι, στο τέλος της χρονιάς θα υποβιβαστεί ένα σωματείο ενώ άγνωστο παραμένει με πόσα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

«Στο εφετινό πρωτάθλημα θα έχουν ενδιαφέρον οι αγώνες κορυφής και οι αγώνες στη βάση. Στην τετράδα βλέπω τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Μίλωνα, ο οποίος από πέρυσι έδειξε ότι θα πάρει τη θέση του Φοίνικα. Η μάχη των ουραγών θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτή τη μάχη πιστεύω ότι θα βρεθούν οι Καλαμάτα, ο Άθλος Ορεστιάδας, ο Πήγασος Πολίχνης και, ίσως, ο Φοίνικας. Η εφετινή διοργάνωση δεν θα έχει μεγάλη ποιότητα αλλά θα έχει ανταγωνιστικότητα», δήλωσε στο www.kathimerini.gr ο έμπειρος προπονητής Γιάννης Λάιος.  

Οι πρωταγωνιστές και τα αουτσάιντερ

Και αυτή τη χρονιά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το βασικό μέρος της ομάδας αλλά θα μπει στο γήπεδο με άλλον προπονητή. Στη θέση του Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα είναι ο Ντανιέλ Καστελάνι από την Αργεντινή. Στο ρόστερ της ομάδας, αυτή τη χρονιά, προστέθηκαν οι Τζούριτς, Βαϊόπουλος και Κομητούδης.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε κάποιες καλές μεταγραφές και δημιούργησε ένα σύνολο που διαθέτει τις δυνατότητες για να διευρύνει την τροπαιοθήκη του συλλόγου. Απέκτησε τους Πρωτοψάλτη, Παπαγγελόπουλο, Ιερεθουέλ, Κοντοστάθη και Βουλκίδη. Στο πάγκο των «πρασίνων» θα βρίσκεται και αυτή τη χρονιά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ, στην έναρξη του πρωταθλήματος, δεν εμφανίζεται και τόσο ισχυρός ώστε να αποτελέσει τον… τρίτο πόλο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Όμως, οι άνθρωποι του βόλεϊ θεωρούν ότι από τη νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ θα δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Στον πάγκο του βρίσκεται ο Γιόσκο Μιλενκόσκι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εφέτος, πρόσθεσε στο ρόστερ της και τους Φαν Γκάρντενερ, Ρουσό, Λινάρδο, Παπαλεξίου, Κωνσταντινίδη, Σιδηρόπουλο και Μπαλνκενάου.

Στις καλύτερες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος εισήλθε ο Μίλωνας. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης έχει τον ίδιο στόχο και για εφέτος. Με τον Σάκη Ψάρρα σε ρόλο «μαέστρου» απέκτησε τους Κοντοστάθη, Σουσουρίδη, Μπάση, Σουσούνη και Πουλιάν. «Θέλουμε να μετατρέψουμε την ομάδα σε ένα ευρωπαϊκό club και να αγωνιζόμαστε κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά το εφετινό πρωτάθλημα θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί περισσότερες ομάδες. Πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικό», μας είπε ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας.    

Η πρώτη αγωνιστική «ανοίγει» σήμερα με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Μίλωνα. Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες: 17.00: Φοίνικας Σύρου – Πήγασος Πολίχνης, 19.00: Καλαμάτα 80 – Άθλος Ορεστιάδας και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (17.00, ΕΡΤ3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT