Γιατί η σημερινή μέρα θα είναι ξεχωριστή για Μέσι και Μαραντόνα

Γιατί η σημερινή μέρα θα είναι ξεχωριστή για Μέσι και Μαραντόνα

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας να κατακτήσει και την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται απόψε, το βράδυ της Δευτέρας, να κατακτήσει και την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, και να την αφιερώσει στη μνήμη ενός ακόμη διασημότερου συμπατριώτη του που δεν είχε ποτέ του την ευκαιρία να την κατακτήσει.

Η 30ή Οκτωβρίου είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα πριν 63 χρόνια, και στην Αργεντινή τιμάται σαν κάτι αμέσως λιγότερο από μια θρησκευτική εορτή – κι όχι μόνο από τους πιστούς της παγανιστικής Εκκλησίας του Μαραντόνα.

Ο θρυλικός «Ντιεγκίτο», ή «Πίμπε ντε Ορο» (δηλαδή χρυσό παιδί), δεν κατέκτησε ποτέ του τη Χρυσή Μπάλα -το βραβείο που απονέμει ετησίως το έγκριτο γαλλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό France Football στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του τελευταίου 12μήνου- καθώς στον καιρό του το ποδοσφαιρικό αυτό βραβείο περιοριζόταν σε Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές.

Ο Μαραντόνα, που απεβίωσε πριν από σχεδόν τρία χρόνια (25 Νοεμβρίου 2020), συγκρίνεται μόνο με έναν συμπατριώτη του, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λέο Μέσι, που ανήμερα των γενεθλίων του θριαμβευτή του Μουντιάλ του 1986 αναμένεται να τιμηθεί κατά κύριο λόγο ως θριαμβευτής του Μουντιάλ του 2022, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κατάρ.

Ο Μέσι, που είχε πάρει κίτρινη κάρτα τον Νοέμβριο του 2020 γιατί αφιέρωσε ένα γκολ του στον προσφάτως αποδημήσαντα Μαραντόνα βγάζοντας τη φανέλα του, έχει ήδη πάρει επτά Χρυσές Μπάλες και παρότι σε ευρωπαϊκό συλλογικό επίπεδο δεν έλαμψε το τελευταίο 12μηνο, η παρουσία του στον πολύφερνο κόσμο του MLS με την Ιντερ Μαϊάμι ενίσχυσε ξανά την εικόνα του παγκοσμίως. Ο Μέσι είχε αφιερώσει στη μνήμη του Μαραντόνα και το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε με την εθνική Αργεντινής, το Κόπα Αμέρικα του 2021

Παρά την ισχυρή υποψηφιότητα του νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ και της Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Σίτι, Ερλινγκ Χάαλαντ, η Χρυσή Μπάλα δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα χέρια του 36χρονου Μέσι. «Εχει καιρό μπροστά του ο Χάαλαντ να παίρνει Χρυσές Μπάλες», σχολίασε Βρετανός τηλεπαρουσιαστής για τον 23χρονο Νορβηγό.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσον ήταν τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας των γενεθλίων του Μαραντόνα από τους διοργανωτές της ετήσιας τελετής, που θα λάβει χώρα βράδυ Δευτέρας (αρχίζει στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όπως συνήθως, στο Τεάτρ ντι Σατελέ στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο 12μηνο οι ομάδες που τίμησε φορώντας τη φανέλα τους ο Μαραντόνα κατέκτησαν σπουδαίους τίτλους: Η Νάπολι επέστρεψε μετά δεκαετίες στον θρόνο του Καμπιονάτο, η Μπαρτσελόνα πήρε το ισπανικό πρωτάθλημα, η Σεβίλλη κέρδισε άλλο ένα Γιουρόπα Λιγκ και κυρίως η Αργεντινή ανέβηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου. Ακόμη και η Μπόκα Τζούνιορς έχει φτάσει να διεκδικεί το προσεχές Σάββατο το Κόπα Λιμπερταδόρες στη Νότια Αμερική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή