Γιουρόπα Λιγκ: Ασχημη βραδιά για τους τρεις εκπροσώπους μας

Γιουρόπα Λιγκ: Ασχημη βραδιά για τους τρεις εκπροσώπους μας

ΑΕΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός ηττήθηκαν από Μαρσέιγ, Ρεν και Γουεστ Χαμ αντίστοιχα, και αρχίζουν να βλέπουν το Κόνφερενς Λιγκ.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχημη ήταν η βραδιά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αφού και οι τρεις ελληνικές ομάδες, που μετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκαν και οι ελπίδες τους για συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία αρχίζουν να περιορίζονται στο Κόνφερενς Λιγκ. Κι αυτό, καθώς και οι τρεις, μετά και την 4η αγωνιστική, βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας των ομίλων τους.

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 3-1 από τη Ρεν που προηγήθηκε, την ίδια τύχη είχαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες στο Λονδίνο ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ. Είχαν καταφέρει να περιορίσουν τους Αγγλους κινδυνεύοντας μόνο από στατικές φάσεις, όμως οι γηπεδουχοι αύξησαν την πίεσή τους στο Β ημίχρονο και βρήκαν το γκολ στο 75΄με τον Πακετά. Στο 86΄ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν σε δοκάρι που είχαν με τον Καμαρά.  
Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου: Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα 5-0. 

Οι επόμενες αγωνιστικές: 5η (30/11) Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός, Μπάτσκα Τόπολα – Γούεστ Χαμ. 6η (14/12) Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ, Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα. 

Η βαθμολογία: Γουέστ Χαμ 9, Φράιμπουργκ 9, Ολυμπιακός 4, Μπάτσκα Τόπολα 1

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Σουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά (84΄Κορνέ), Γουόρντ, Πρόουζ, Άλβαρες (80΄Σούτσεκ), Πακετά, Κουντούς (90΄Μουμπάμπα), Μπόουεν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90΄Μπιελ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76΄Σκάρπα), Ποντένσε (76΄Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56΄Ελ Κααμπί) 

Γιουρόπα Λιγκ: Ασχημη βραδιά για τους τρεις εκπροσώπους μας-1
(REUTERS/Louiza Vradi)

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα αμυντικά της κενά χάνοντας από την Μαρσέιγ με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η λάθος έξοδος του Αθανασιάδη στοίχισε το γκολ του Εμπεπά στο 25΄με κεφαλιά. Στο Β΄ 45λεπτο η Ενωση μπήκε αποφασισμένη, πίεσε, έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκαρσία (51΄), Γκατσίνοβιτς (55΄) και Αμραμπατ (68΄), όμως η Μαρσέιγ που είχε και δοκάρι στο 80΄πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 93΄με τον Σαρ, «κλειδώνοντας» τη νίκη που την έφερε στην κορυφη της βαθμολογίας.  

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπράιτον επικράτησε εκτός έδρας του Αγιαξ με 2-0.

Οι επόμενες αγωνιστικές: 5η (30/11) ΑΕΚ – Μπράιτον, Μαρσέιγ – Αγιαξ. 6η (14/12): Αγιαξ – ΑΕΚ, Μπράιτον – Μαρσέιγ. 

Η βαθμολογία: Μαρσέιγ 8, Μπράιτον 7, ΑΕΚ 4, Αγιαξ 2

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81΄Γαλανόπουλος), Πινέδα (63΄Αραούχο), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (63΄ Τσούμπερ), Μάνταλος, Γκαρσία (63΄Πόνσε)
ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Κλος (95΄Ναντίρ), Εμπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Κοντογκμπιά, Βερετού (96΄ Ζιγκό), Εντιαγέ (86΄Μουρίλο), Αρίτ (93΄Σογκλό), Βιτίνια, Κορέα (59΄Σαρ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή