Στο σκοτάδι ο Αγιος Κοσμάς

Πολλά τα προβλήματα, μετ’ εμποδίων οι προπονήσεις ενόψει Ολυμπιακών

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών στον Αγιο Κοσμά, καθώς πριν από περίπου τρεις εβδομάδες άγνωστοι αφαίρεσαν περισσότερα από 150 μέτρα καλωδίων. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, με αποτέλεσμα το… ποτήρι να ξεχειλίσει. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει προσωρινή λύση σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση.

Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά για 3η εβδομάδα τα ανοικτά προπονητήρια είναι χωρίς ρεύμα. Ομως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα σε μια εγκατάσταση όπου αθλητές και αθλήτριες προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Ρεύμα υπάρχει μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δρομείς και ρίπτες έχουν αλλάξει τα προγράμματά τους και κάνουν βάρη με όλους τους υπόλοιπους. Το ταρτάν στο επί κοντώ είναι χάλια. Το έχουν αλλάξει τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν τοποθετούνται τα υλικά όπως θα έπρεπε και χαλάει. Το στρώμα το μπαλώνουμε συνέχεια. Τόσα χρήματα που έχουν δώσει για να το κολλήσουν θα είχαν πάρει καινούργιο. Κανονικά εμείς οι αθλητές θα έπρεπε απρόσκοπτα να κάνουμε την προπόνησή μας και να μην γκρινιάζουμε. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν τόσα προβλήματα και μας κάνουν να γκρινιάζουμε. Η μέχρι πρόσφατα πρόεδρος μάς έφερε ευτυχώς κλιματιστικά. Εάν δεν πούμε να τα ανοίξουν, δεν το κάνουν και ο χώρος είναι μεγάλος για να παγώσει ή να ζεσταθεί γρήγορα», δήλωσε στην «Κ» η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε εργοτάξιο. Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο διαθέτει το μοναδικό για τα νότια προάστια κλειστό προπονητήριο στίβου και όταν στο τέλος του 2024 θα κλείσει αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για τους αθλητές της περιοχής, εάν δεν αντικατασταθεί άμεσα με ένα άλλο.

«Δεν υπάρχει κανένα δημόσιο κλειστό στάδιο για προπονήσεις, από τον Πειραιά μέχρι και τα νότια προάστια της Αττικής. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου που μένουν στην ευρύτερη περιοχή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα», τόνισε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ίσως και σήμερα αναμένεται να υπάρξει μια προσωρινή λύση στο θέμα της ηλεκτροδότησης, αλλά για να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα θα περάσουν αρκετές ημέρες, διότι έχουν κλαπεί πολλά μέτρα καλωδίων και θα πρέπει να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες για την αντικατάστασή τους.

Ενημέρωσε Βρούτση ο ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε με επιστολή τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση που επικρατεί στον Αγιο Κοσμά αλλά και για τους κινδύνους που υπάρχουν. Στην επιστολή αναφέρεται ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να λυθούν τα προβλήματα προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ο κ. Γιάννης Βρούτσης από την αρχή της θητείας του έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν κι έχει σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας και των αθλητών της, κάτι που αναμένεται να κάνει πάλι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, είχε ενημερώσει από τις 8 Νοεμβρίου τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Η κλοπή του καλωδίου που παρέχει ρεύμα στα ανοιχτά γήπεδα της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Από εκείνη την ημέρα οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις βραδινές προπονήσεις και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το Κλειστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή