H Πρέμιερ Λιγκ καθηλώνει το φίλαθλο κοινό

H Πρέμιερ Λιγκ καθηλώνει το φίλαθλο κοινό

Πέντε ομάδες συνωστίζονται εντός τριών βαθμών στην κορυφή, ύστερα από 12 αγωνιστικές

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάντσεστερ Σίτι 28 βαθμοί, Λίβερπουλ 27, Αρσεναλ 27, Τότεναμ 26, αλλά και Αστον Βίλα 25. Εχει περάσει ήδη σχεδόν το ένα τρίτο του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος (12 αγωνιστικές από τις 38) και –ούτε μία ούτε δύο, αλλά– πέντε ομάδες συνωστίζονται εντός τριών βαθμών στην κορυφή, αυτής που είναι προφανώς έως τώρα η καλύτερη Πρέμιερ Λιγκ στην υπερτριαντάχρονη ιστορία της.

Καμιά ομάδα δεν είναι αήττητη (Λίβερπουλ και Αρσεναλ έχουν χάσει από μία φορά), η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια Σίτι έχει ήδη «γράψει» δύο ήττες και κανείς από τους πρώτους δεν μπόρεσε να περάσει αλώβητος από το Στάμφορντ Μπριτζ, την έδρα της 10ης Τσέλσι.

Τι έχει συμβεί λοιπόν φέτος; Μια σεζόν μετά την εντυπωσιακή πορεία της Αρσεναλ στο πρώτο ήμισυ του πρωταθλήματος και το μάλλον άνετο τελικά προσπέρασμα από τη Σίτι στο δεύτερο μισό, η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ πιο ανοικτή και ελπίδες καλλιεργούν όλοι –με εξαίρεση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παραμένει βυθισμένη σε κρίση– για τον τίτλο, αλλά και για μια θέση στο νέο μεγάλο πρωτάθλημα των 36 ομάδων του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σίτι παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και οτιδήποτε άλλο προκύψει θα ανατρέψει τα προγνωστικά.

Ο,τι κι αν αυτά λένε, ό,τι κι αν συμβεί στο τέλος της κούρσας, ματς σαν το πρόσφατο 4-4 της Τσέλσι με τη Σίτι στο Λονδίνο μάς δείχνουν ότι η φετινή Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει ταβάνι ποιότητας. Καθίσταται όλο και καλύτερη και τα ματς όλο και πιο απρόβλεπτα και ενδιαφέροντα και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτε.

Ετερο πρόσφατο παράδειγμα το ματς της Τότεναμ στο Γούλβερχαμτον: η ομάδα-έκπληξη του Αγγελου Ποστέκογλου προηγείτο 1-0, με το ματς να μπαίνει πια στις καθυστερήσεις, όμως η Γουλβς σκόραρε δις στον πρόσθετο χρόνο στέλνοντας την Τότεναμ πίσω στο Λονδίνο χωρίς βαθμό.

Κάθε εβδομάδα που περνάει, η φετινή Πρέμιερ εκπλήσσει ευχάριστα. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων δεν έχουν μεγαλώσει, αντιθέτως δείχνουν να έχουν μικρύνει.

Οι δύο ομάδες που παίζουν το ποδόσφαιρο της σχολής Γκουαρδιόλα, δηλαδή η Σίτι του Πεπ και η Αρσεναλ του πρώην βοηθού του, Αρτέτα, έχουν να αντιμετωπίσουν την ανανεωμένη Λίβερπουλ («Λίβερπουλ 2.0» την αποκαλεί ο τεχνικός Γιούργκεν Κλοπ) που έχει δεχθεί μόνο 10 γκολ σε 12 ματς (όπως κι η Αρσεναλ), την εντυπωσιακή στις πρώτες 10 αγωνιστικές Τότεναμ του Ελληνοαυστραλού μαέστρου του πάγκου, που έφτιαξε δυναμική ομάδα και χωρίς τον Χάρι Κέιν, την όλο και πιο ενισχυμένη Νιουκάστλ των Σαουδαράβων ιδιοκτητών και την απρόσμενη πορεία της Αστον Βίλα, που αθόρυβα καταφέρνει να παίρνει βαθμούς, ενώ έχει και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Είναι μόλις η τρίτη φορά από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ το 1992, που έπειτα από 12 αγώνες βρίσκονται οι πέντε πρώτοι εντός τριών βαθμών. Με αυτές τις προϋποθέσεις και το κρεσέντο των Χριστουγέννων να είναι μπροστά μας, το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πρωτοφανώς ελκυστικό φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή