Μέσι: Σε δημοπρασία έξι φανέλες του από το Μουντιάλ του Κατάρ

Μέσι: Σε δημοπρασία έξι φανέλες του από το Μουντιάλ του Κατάρ

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι φανέλες που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο, οδηγώντας την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρόκειται να δημοπρατηθούν, με τον οίκο Sotheby’s να εκτιμά πως θα μπορούσαν να πωληθούν για περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια, κάτι που θα αποτελούσε τιμή-ρεκόρ. 

Οπως ανακοίνωσε ο γνωστός οίκος δημοπρασιών τη Δευτέρα, η δημοπρασία περιλαμβάνει έξι από τις επτά φανέλες που φόρεσε ο αρχηγός της Αργεντινής στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης αυτής που φόρεσε στη «δραματική» νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό.

Σημειώνεται πως το ακριβότερο αθλητικό αναμνηστικό που φορέθηκε σε αγώνα είναι, μέχρι στιγμής, η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν στους τελικούς του NBA το 1998, η οποία πωλήθηκε για 10,1 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τη θέση του ακριβότερου αντικειμένου που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, κατέχει σήμερα η φανέλα που φορούσε ο συμπατριώτης του Μέσι, Ντιέγκο Μαραντόνα, στον περιβόητο προημιτελικό του 1986, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε επί της Αγγλίας με 2-1.

Η φανέλα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε πετύχει ένα αμφιλεγόμενο γκολ που, σύμφωνα με τον ίδιο όφειλε πολλά στο «χέρι του Θεού», πωλήθηκε τον Μάιο του 2022 στο Λονδίνο, για το ποσό των 9,3 εκατ. δολαρίων.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο πρόγραμμα UNICAS, το οποίο διευθύνεται από το νοσοκομείο παίδων Sant Joan de Déu της Βαρκελώνης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λίο Μέσι, για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή