Ποδόσφαιρο: Θρίαμβος Αργεντινής επί της Βραζιλίας με σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη

Ποδόσφαιρο: Θρίαμβος Αργεντινής επί της Βραζιλίας με σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη

Η Αργεντινή έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης, νικώντας 1-0 την Βραζιλία στο Μαρακανά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργεντινή έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης, καθώς στο ντέρμπι με την Βραζιλία στο Μαρακανά για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026 νίκησε με 1-0. Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα πριν την έναρξη του αγώνα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έφυγαν με το τρίποντο χάρη στο γκολ του Οταμέντι στο 63′. 

Η παρέα του Λέο Μέσι κατήγαγε ιστορική νίκη, καθώς υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα τη Βραζιλία στα προκριματικά του Μουντιάλ. Με αυτό το τρίποντο η Αργεντινή θα κλείσει την χρονιά στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης των εθνικών ομάδων της FIFA.

Κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων υπήρξε μεγάλη ένταση στην κερκίδα όπου υπήρχαν οι φίλαθλοι της Αργεντινής. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Αλμπισελέστε προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, ο Μέσι παρότρυνε τους συμπαίκτες του να πάνε στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση. 

Κατόπιν αυτών ο αγώνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν νευρικός και στο πρώτο ημίχρονο δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία καλή ευκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν 22 φάουλ.

Στην επανάληψη η Βραζιλία ήταν καλύτερη, αλλά όταν χρειάστηκε ο τερματοφύλακας της Αρηεντινής Ντίμπου Μαρτίνες κράτησε την ομάδα του ζωντανή. 

Στο 63′ ο Οταμέντι σημείωσε το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζοέλτον στο 81′.

Ηταν η τρίτη σερί ήττα για τη Σελεσάο που πλέον υποχώρησε στην έκτη θέση της βαθμολογίας των 10 ομάδων με μόνο επτά βαθμούς σε έξι αγώνες. Η Αργεντινή, που ανέκαμψε έτσι από την εντός έδρας ήττα από την Ουρουγουάη, είναι με άνεση πρώτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή