«Αρρωστο» ποδόσφαιρο

«Γης Μαδιάμ» τα έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που φωνάζει για παρακράτος

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς ενάμιση μήνα μετά τα όσα είχαν συμβεί στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, το ελληνικό ποδόσφαιρο αναγκάζεται να συρθεί και πάλι στις δικαστικές αίθουσες. Τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» και στην αστυνομία είναι η απόδειξη πως ο άδικος χαμός των Αλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσουρή δεν έχει γίνει μάθημα σε κανέναν. Η επόμενη μέρα ανέδειξε μια εικόνα καταστροφής στο γήπεδο, τον Ολυμπιακό να αναμένει τη δικαστική του κλήση για απολογία που θα επιφέρει πιθανότατα και νέα τιμωρία, τις εισαγγελικές αρχές να παρεμβαίνουν και την πολιτική ηγεσία να θεωρεί πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος εφαρμόστηκε.

Οι Πειραιώτες δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών αυτή τη φορά αφού το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά, κινδυνεύουν όμως να δουν το «Καραϊσκάκη» να κλείνει και για άλλα παιχνίδια. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, για περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει διακοπή ενός αγώνα λόγω επεισοδίων με φθορές, η ποινή που επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα είναι τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές. Κάτι που σημαίνει πως μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο οποίο θα εκτιθεί η δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας για την κροτίδα στον Χουάνκαρ, ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς κυπέλλου (17/1) χωρίς τους οπαδούς του. Πάντως από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ισχυρίζονταν πως η διακοπή ήλθε λόγω των χημικών που έριξε η αστυνομία.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νόμο. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές. Εάν διαπιστωθεί κάποια παράλειψη από την πλευρά οργάνου της πολιτείας τότε αυτό σαφώς και πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Με ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών – ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) επέκρινε την αστυνομία κάνοντας λόγο για υπερβολική χρήση χημικών που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία παικτών και φιλάθλων.

Κλήση Μαρινάκη

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγη ώρα μετά το ματς με τον Βόλο πάντως, με την οποία κατήγγειλε κυβέρνηση, ποδοσφαιρικά όργανα, αστυνομία και διαιτησία μιλώντας για παρακράτος και εγκληματική οργάνωση «…που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό», προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ενώπιον της οποίας αλλά και του αρμόδιου αντεισαγγελέα Γιώργου Οικονόμου, αναμένεται να δώσει σήμερα εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης.

Καταθέτει ξανά ο Γ. Αλαφούζος

Σε νέα κατάθεση για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων», μετά την προφορική ενημέρωση που παρείχε τις προηγούμενες ημέρες στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος έχει την εποπτεία για τα θέματα του αθλητισμού, θα κληθεί ενώπιον και του αρμόδιου αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, που έχει αναλάβει τον «φάκελο» με τα φαινόμενα διαφθοράς και έκνομων καταστάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η σχετική εισαγγελική έρευνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρξουν και τα πρώτα αποτελέσματα. Αρκετές ομάδες από τη ΣΛ2 (τουλάχιστον 13), δεκάδες παράγοντες, αλλά και τουλάχιστον τέσσερις ΠΑΕ της ΣΛ1 φαίνεται να έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, που είναι έτοιμος να αποδώσει κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή