ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στον Βόλο, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ελληνική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως το παιχνίδι διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, όταν στις καθυστερήσεις και μετά την ακύρωση του τέρματος του Ελ Κααμπί ως οφσάιντ από τον διαιτητή Παπαπέτρου, οπαδοί των «ερυθρόλευκων» συγκρούστηκαν με την αστυνομία, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την ρίψη δεκάδων χημικών που έστειλε παίκτες και διαιτητές στα αποδυτήρια, μη μπορώντας να πάρουν αναπνοή, πολλά σπασμένα καθίσματα και κάθε λογής αντικείμενο ριγμένο από τους χούλιγκανς.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με την ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνει πως οι αστυνομικοί «εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων», και απέτρεψαν τα σχέδια των οπαδών. 

«Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα εκατοντάδων ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε δύο  υπηρεσιακά λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης δακρυγόνων μέσων στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές».

Κατά διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή