Τένις: Οι «ούλτρας» του Γιανίκ Σίνερ είναι έξι… ολόσωμα καρότα

Τένις: Οι «ούλτρας» του Γιανίκ Σίνερ είναι έξι… ολόσωμα καρότα

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι πιο διάσημοι από εμένα», είχε πει στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ATP στο Τορίνο ο ίδιος ο Σίνερ.

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος βρεθεί σε μεγάλο τουρνουά τένις, είναι δύσκολο να αγνοήσει τους «Carota Boys». Πριν καν τους δει, λόγω των ζωηρών, ολόσωμων καροτένιων κοστουμιών τους, είναι βέβαιο πως θα τους ακούσει – να κραυγάζουν συνθήματα υποστήριξης για το αθλητικό ίνδαλμά τους.

Οι έξι αυτοί εικοσάρηδες είναι οι πιστοί, οι «ούλτρας» αν θα μπορούσε κανείς να πει, για το τένις, του Γιανίκ Σίνερ, του No4 στην παγκόσμια κατάταξη. 

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι πιο διάσημοι από εμένα», είχε πει στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ATP στο Τορίνο ο ίδιος ο Σίνερ, για να γνωρίσει την αποθέωση από το μικρό, αλλά αφοσιωμένο «στρατό»… καρότων του. 

Τένις: Οι «ούλτρας» του Γιανίκ Σίνερ είναι έξι… ολόσωμα καρότα-1

Τα «καρότα» λίγο πριν από το ματς του Σίνερ με τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο τουρνουά του Τορίνου, στις 12 Νοεμβρίου – Φωτ.: AP Photo/Antonio Calanni.

Οι έξι –Λορέντσο Φεράτο, Φραντσέσκο Γκαμποάρντι, Τζιανλούκα Μπερτορέλο, Ενρίκο Πόνσι, Αλεσάνδρο Ντεντομινίτσι και Αλμπέρτο Μοντρίνο– είναι παιδικοί φίλοι και κατάγονται από την πόλη Ρεβέλο στα βορειοδυτικά της Ιταλίας. 

Γιατί καρότο;

Η σύλληψη των Carota Boys ξεκίνησε από την παράδοση των φίλων να αγοράζουν εισιτήρια για τουρνουά τένις για να γιορτάσουν ο ένας τα γενέθλια του άλλου. 

Ομως, γιατί καρότο; Η ιδέα ήρθε από ένα ματς του Σίνερ στη Βιέννη το 2019, όταν κατά τη διάρκεια ενός time break ο Ιταλός εθεάθη να τρώει ένα καρότο ενώ άλλαζε πλευρά στο γήπεδο

«Για εμάς ήταν μια εμβληματική σκηνή» εξηγεί ο Αλεσάντρο. «Ενας από εμάς είπε: “παιδιά, θα ήταν ωραίο να υιοθετήσουμε αυτή την ιδέα”. Εμείς συμφωνήσαμε και είπαμε οκ, ας πάρουμε στολές καρότου και να πηγαίνουμε στα τουρνουά με αυτές». 

Μεσολάβησαν τριάμισι χρόνια έως ότου η ιδέα υλοποιηθεί, με τους έξι να εμφανίζονται τελικά με τα καροτίσια κοστούμια τους στο ιταλικό Open στη Ρώμη.

Τένις: Οι «ούλτρας» του Γιανίκ Σίνερ είναι έξι… ολόσωμα καρότα-2
Φωτ.: AP Photo/Antonio Calanni.

Ταξίδεψαν στο Παρίσι για να ενθαρρύνουν τον Σίνερ στο γαλλικό Open. Επειτα στο Γουίμπλεντον, στη συνέχεια στο αμερικανικό Open, όπου ο Ιταλός τενίστας τούς ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους και είχε την ευκαιρία να τους γνωρίσει από κοντά για πρώτη φορά. 

«Σημαίνει πολλά για εμένα», παραδέχεται ο Σίνερ για τους πορτοκαλί οπαδούς του. «Είναι ωραίο να τους βλέπω κάθε φορά που παίζω. Τους ακολουθώ στα social media όπου κάνουν αστεία βίντεο και διάφορα άλλα», πρόσθεσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πως οι δικοί του οπαδοί δεν μοιάζουν με κανενός άλλου και εκφράζοντας τη χαρά του που τους έχει. 

Ιδέα με ημερομηνία λήξης

Το φαν κλαμπ επρόκειτο να έχει διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, όμως, μετά το τουρνουά της Ρώμης, η διάσημη εταιρεία ιταλικού εσπρέσο Lavazza ήρθε σε επαφή μαζί τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει ένα ταξίδι τους στο Παρίσι για το Γαλλικό Οπεν.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα κύλησαν αβίαστα και αστραπιαία, με τους Carota Boys να ταξιδεύουν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για να στηρίξουν το συμπατριώτη τους παίκτη.

Εκτοτε, οι έξι καταγράφουν και εξιστορούν τις περιπέτειές τους στα social media, όπου έχουν χιλιάδες followers. 

«Το να ζούμε τέτοιες εμπειρίες για πρώτη φορά με φίλους ζωής, μας είναι εξωπραγματικό», παραδέχεται ο Λορέντσο. 

«Μας συνδέουν αρκετά πράγματα. Ο Γιανίκ και εμείς οι Carota Boys γεννηθήκαμε σε ένα μέρος ορεινό. Εκείνος αγαπάει το σκι, το ίδιο και εμείς. Αγαπάει την οικογένεια και τους φίλους του και εμείς ως ομάδα “γεννηθήκαμε” λόγω φιλίας» λέει ο Φεράτο. 

«Είναι ένας τύπος σαν εμάς, ένας νορμάλ τύπος», λέει ο Γκαμποάρντι, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε την ιδέα για τις στολές καρότου. 

Οι Carota Boys δεν ξέρουν τι θα κάνουν στο μέλλον. Είναι όλοι τους εργαζόμενοι και χρειάζεται να παίρνουν άδεια για τα ταξίδια των μεγάλων τουρνουά. Ωστόσο, η επιθυμία και οι φιλοδοξίες τους παραμένουν υψηλές. 

Τένις: Οι «ούλτρας» του Γιανίκ Σίνερ είναι έξι… ολόσωμα καρότα-3
Φωτ.: AP Photo/Antonio Calanni

«Εχουμε καταφέρει ο κόσμος να επευφημεί περισσότερο τον Γιανίκ, οπότε αυτό μας κάνει περήφανους και χαρούμενους. Θα ήταν πολύ ωραίο να δημιουργήσουμε κάτι σαν παγκόσμιο fan club, όπως για τον Βαλεντίνο Ρόσι ή, ξέρω γω, στη Φόρμουλα Ενα για τον Φερστάπεν ή τον Σουμάχερ», λέει ο Φεράτο. 

Πηγή: CNN/Eurosport

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή