«Καλπάζει» επιχειρηματικά η Μαρία Σαράποβα

«Καλπάζει» επιχειρηματικά η Μαρία Σαράποβα

Καλό το τένις, αλλά καλύτερη η εκμετάλλευση της εικόνας και οι επιχειρήσεις, θα σκέπτεται σήμερα η 36χρονη Μαρία Σαράποβα, τρία και πλέον χρόνια αφότου κρέμασε τη ρακέτα της

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό το τένις, αλλά καλύτερη η εκμετάλλευση της εικόνας και οι επιχειρήσεις, θα σκέπτεται σήμερα η 36χρονη Μαρία Σαράποβα, τρία και πλέον χρόνια αφότου κρέμασε τη ρακέτα της.

Η πάντα εμφανίσιμη Ρωσίδα, που πέρασε συνολικά 21 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε πρόσωπο-διαφήμιση του αθλήματος παγκοσμίως, έχει σταματήσει από το 2020 να αγωνίζεται. Δεν είχε καταφέρει και λίγα άλλωστε, κατακτώντας πέντε τρόπαια γκραν σλαμ και μια αναγνωρισιμότητα που ξέφευγε κατά πολύ από τον (σε κάθε περίπτωση ευρύ) κόσμο του τένις. Την ώρα που η πατρίδα της έχει εμπλακεί σε έναν επικίνδυνο για την ίδια πόλεμο στην Ουκρανία, η Σαραπόβα έχει επιλέξει μια… γλυκιά καριέρα ως επιχειρηματίας, έχοντας συστήσει από το 2012 μια εταιρεία που φέρει το όνομα Sugarpova. Πρόκειται για φίρμα γλυκών… χωρίς ενοχές, όπως διατείνεται, προσφέροντας προϊόντα όπως σοκολατάκια, τσίκλες, τρουφάκια κ.λπ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Σαράποβα δανείζει (με το αζημίωτο) την εικόνα της για να διαφημίσει φίρμες προϊόντων πολυτελείας, όπως Ralph Lauren, Nike, Land Rover, Vera Wang, Evian, Canon, Τag Heuer και Porsche. Αλλωστε από το 2006 έως το 2016 ήταν κάθε χρόνο η υψηλότερα αμειβόμενη αθλήτρια του κόσμου κατά το περιοδικό Forbes.

Αφότου σταμάτησε το τένις, η Ρωσίδα επιχειρηματίας επένδυσε και στην εταιρεία αντηλιακών Supergoop, σε εταιρείες που παράγουν σνακ, βαράκια, μηχανήματα γυμναστικής κ.λπ., αλλά και σε επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων και επενδύσεων. Παράλληλα έχει γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moncler, μιας ιταλικής εταιρείας μόδας με έδρα το Μιλάνο. Είναι δε σύμβουλος στις εταιρείες Naked Retail και Bright, εξαπλώνοντας τη δραστηριότητά της σε ολοένα και περισσότερους τομείς.

Σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca, η Σαράποβα έχει ήδη καταγράψει έσοδα από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες που ανέρχονται σε 183 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη σπουδαία καριέρα της στο τένις αποκόμισε το… διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 36,7 εκατ. ευρώ, βλέπει ότι με το σπαθί της ως επιχειρηματίας έχει κερδίσει τα πενταπλάσια από ό,τι με τη ρακέτα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή