Copa America: Ο Μέσι έτοιμος για το τρίτο σερί τρόπαιο

Copa America: Ο Μέσι έτοιμος για το τρίτο σερί τρόπαιο

Η κλήρωση του Copa America έφερε χαμόγελα στην Αργεντινή και ο Μέσι θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, αφού θα διοργανώσουν το Copa America. Η κάτοχος του τροπαίου Αργεντινή, θα συμμετέχει σε βατό όμιλο, μαζί με το Περού τη Χιλή, αλλά και μία εκ των Καναδάς – Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Η σέντρα του Copa America 2024 είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου στο Μαϊάμι. Τα δύο προκριματικά ματς Καναδάς εναντίον Τρινιντάντ & Τομπάγκο και Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ονδούρα θα διεξαχθούν στις 23 Μαρτίου στο «Toyota Stadium» του Τέξας.

  • Αναλυτικά οι όμιλοι:
    1oς όμιλος
    Αργεντινή, Χιλή, Περού, Καναδάς ή Τρινιντάντ Τομπάγκο
    2ος όμιλος
    Μεξικό, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Τζαμάικα
    3ος όμιλος
    HΠΑ, Ουρουγουάη, Παναμάς, Βολιβία
    4ος όμιλος
    Βραζιλία, Κολομβία, Παραγουάη, Ονδούρα ή Κόστα Ρίκα

Μπορεί ο Μέσι να κερδίσει ξανά;

Η Αργεντινή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Και αυτό σημαίνει ότι είναι πάνω από κάθε εθνική στη Νότια Αμερική. Οπότε ναι, ο Μέσι μπορεί να κερδίσει ένα δεύτερο διαδοχικό Copa America. Ο δρόμος προς τον τελικό δεν θα είναι εύκολος, αλλά τίποτα από αυτά που κάνει η Αργεντινή δεν είναι εύκολο. Κάθε τουρνουά που παίζει είναι ένα δραματικό, γεμάτο δάκρυα ταξίδι προς έναν τελικό. Αυτή η ομάδα δεν είναι αήττητη, αλλά έχει τον Μέσι, τον σταρ που θέλει να γράψει ξανά ιστορία. Βέβαια, για να τα καταφέρει η «Αλμπισελέστε» θα πρέπει να υπάρχει ενότητα κι εκτός αγωνιστικού χώρου και τη δεδομένη στιγμή δεν είναι όλα ήρεμα στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τον επιτυχημένο κόουτς, Σκαλόνι.

Το Copa America του 2016 και η σύντομη αποχώρηση του Μέσι από την εθνική ομάδα είναι μια υπενθύμιση του πόσο τρομερά λάθος μπορεί να πάνε τα πράγματα για αυτήν την ομάδα όταν η ομοσπονδίας της Αργεντινής είναι στον… κόσμο της. Ο Μέσι όμως θα παίζει… σπίτι του, στο Μαΐάμι, οπότε έχει αυτή την ευκαιρία να πάρει τρία διαδοχικά τρόπαια. Το συναίσθημα σε αυτή την ομάδα ξεχειλίζει, ο κόσμος τους λατρεύει και οι άλλες ομάδες δεν πείθουν…

  • Ημερομηνίες – κλειδιά του Copa America
  • Φάση ομίλων: 20 Ιουνίου – 2 Ιουλίου
  • Προημιτελικά: 4-6 Ιουλίου
  • Ημιτελικά: 9-10 Ιουλίου
  • Τελικός: 14 Ιουλίου

Ποιοι παίκτες θα κάνουν τη διαφορά στο Copa America;
Εκτός από τον Λιονέλ Μέσι που ζει και αναπνέει γι αυτή τη διοργάνωση, ο Ντάργουιν Νούνιες είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Ο φορ της Λίβερπουλ έχει σκοράρει πέντε γκολ σε έξι προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Πετάει… Η Ουρουγουάη θα παρουσιαστεί σε αυτό το τουρνουά με σούπερ αυτοπεποίθηση. 

Ο Αργεντινός, Χούλιαν Άλβαρες μας συστήθηκε στο Μουντιάλ ως το νέο μεγάλο αστέρι, οπότε, το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να μας το υπενθυμίσει ξανά. Ο Καϊσέδο από τον Ισημερινό, ο Βινίσιους και ο Ροντρίγκο της Βραζιλίας είναι παίκτες ικανοί για όλα… Αυτό το τουρνουά θα έχει πολλά αστέρα, ενώ δεν ξεχνάμε και τον Λουίς Ντίας της Κολομβίας! 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT