Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πράσινο φως» για συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων ως «ουδέτερων»

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πράσινο φως» για συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων ως «ουδέτερων»

Η ΔΟΕ άναψε πράσινο φως για συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών ως ουδέτερων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των δύο χωρών –που τελούν υπό καθεστώς αποκλεισμού μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022– θα μπορούν να αγωνιστούν ως ουδέτεροι, αποκλειστικά σε ατομικά αγωνίσματα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υποστηρίξει ενεργά την εισβολή της Ρωσίας

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε ότι μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές, που έχουν προκριθεί μέσω των υπαρχόντων συστημάτων πρόκρισης των Διεθνών Ομοσπονδιών, θα κηρυχθούν επιλέξιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που υπογραμμίζονται παρακάτω. Μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές είναι αθλητές με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή