Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Η επιστροφή στις νίκες και ο στόχος για νέο σερί

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Η επιστροφή στις νίκες και ο στόχος για νέο σερί

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη γερμανική ομάδα και επέστρεψε στις νίκες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες, επικράτησε 77-69 της Μπάγερν στο σεφ κι έφτασε τις επτά νίκες (7-6) στη φετινή ΕuroLeague. Αγχώθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως στο τέλος δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Αποχώρησε τραυματίας ο Παπανικολάου. 

Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τη διάθεσή του να ελέγξει το ματς, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και κατάφερε από νωρίς να πάρει διψήφιο προβάδισμα (13-2) χάρη σε τρίποντα των Γουόκαπ, Κάνααν και Πίτερς. Αντίθετα, η Μπάγερν με 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 4 λάθη δεν κατάφερε να μπει στο ματς. Ο Γουόκαπ με 5 σερί δικούς του πόντους, διαμόρφωσε το 24-8 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι καλές άμυνες του Λαρεντζάκη, η δυναμική του Μιλουτίνοφ κάτω από τα καλάθια έστειλαν τη διαφορά στο +20 (36-16). Κάπου εκεί η Μπάγερν αντέδρασε, έσφιξε την άμυνά της και με σερί 8-0 στα τελευταία λεπτά έκλεισε τη διαφορά στο ημίχρονο στο -12 (41-29). 

Η τρίτη περίοδος άρχισε με σερί 7-0 του Ολυμπιακού, ωστόσο η χαλάρωση των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στους Βαυαρούς να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο (48-39). Κάνααν και Μιλουτίνοφ επανέφεραν τη διαφορά ασφαλείας υπέρ των Πειραιωτών, όμως ο Βάιλερ-Μπαμπ με τρίποντο σημείωσε το 54-44 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να παίξουν με τη φωτιά και να δώσουν ελπίδες στη Μπάγερν κάτι που πέτυχαν στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πάντα έβρισκαν ένα εύστοχο μακρινό σουτ που δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει περισσότερο. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τρίλεπτο έπαιξαν με τη φωτιά, οι Βαυαροί μείωσαν σε 75-69, όμως το τέλος βρήκε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να επικρατούν 77-69.

Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε με 14 πόντους (3/3διπ., 1/5τριπ., 5/5βολ.), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ο Άλεκ Πίτερς ολοκλήρωσε με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.


Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή