«Σφραγίδα» Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

«Σφραγίδα» Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μετάλλια, πανελλήνια ρεκόρ και χαμόγελα ολοκληρώθηκε το 2023 για την ελληνική κολύμβηση. Οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας ανέβηκαν πέντε φορές στο βάθρο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Πρωταγωνίστρια ήταν η Αννα Ντουντουνάκη, που φόρεσε χρυσό και χάλκινο «μενταγιόν» στον λαιμό της, ενώ η χώρα μας έφτασε στα 23 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού, με την «πεταλούδα» από την Κρήτη να έχει κατακτήσει τα πέντε από αυτά.

Τα δάκρυα της πρωταθλήτριάς μας στην πρώτη θέση του βάθρου ύστερα από τη νίκη της στα 50 μ. πεταλούδας ήταν τα δάκρυα της υπερπροσπάθειας που κάνει τόσα χρόνια πρωταγωνιστώντας στις πισίνες αλλά και στα φοιτητικά έδρανα. Η 28χρονη Χανιώτισσα, στη Ρουμανία, φόρεσε και χάλκινο μετάλλιο στον λαιμό της από τα 100 μ. Το βιογραφικό της «πεταλούδας» της ελληνικής κολύμβησης είναι εντυπωσιακό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Commercial & Corporate Law) από το Πανεπιστήμιο Λονδίνου, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και, παράλληλα, φοιτήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οπως μετράει… πλακάκια στο νερό, έτσι μετράει και πτυχία. «Ολα έγιναν με ακρίβεια. Το οφείλω στους γονείς μου γιατί μου έχουν διαθέσει πολύ χρόνο», είχε δηλώσει στην «Κ» το 2019, μετά την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου.

Η εθνική ομάδα επέστρεψε από τη Ρουμανία με πέντε μετάλλια (ένα χρυσό και τέσσερα χάλκινα), δέκα τελικούς, πανελλήνια ρεκόρ και τη 10η θέση στον πίνακα των διακρίσεων. «Ηταν η πρώτη φορά ύστερα από καιρό που χάρηκα τη διαδικασία συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αυτό που έκανα στη Ρουμανία ήταν πραγματικά ένα μεγάλο βήμα και χάρηκα πολύ», υπογράμμισε η Αννα Ντουντουνάκη αμέσως μετά την άφιξή της στην Ελλάδα.

Η 28χρονη πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Στη διοργάνωση της Ρουμανίας ο Ανδρέας Βαζαίος εμπλούτισε την τροπαιοθήκη του, η οποία πλέον αριθμεί δέκα μετάλλια από ευρωπαϊκά 25άρας πισίνας. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή, και που ήμουν μέλος της αποστολής που πήγε πολύ καλά, με όλα τα παιδιά σε τελικούς, με μετάλλια, με πανελλήνια ρεκόρ. Αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα και κίνητρο μπαίνοντας στην ολυμπιακή χρονιά να κυνηγήσουμε τα όρια, να βοηθήσουμε να προκριθούν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας στην Ντόχα και να κλείσει όμορφα η χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», τόνισε ο πρωταθλητής.

Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Απόστολος Παπαστάμου (400 μ. μεικτ. ατομ.) και η 4×50 ελεύθ. (Βαζαίος, Γκολομέεβ, Μπίλα, Χρήστου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT